Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

Gemi yükü arasında göçmenlerin çürümüş cesedi bulundu

Paraguay polisinin Sırbistan'dan gelen bir ambalaj içinde yedi kişinin çürümüş cesetlerini bulunduğunu açıkladı. Cesetler, bir tarım şirketi tarafından satın alınan gübre yükünün arasında başkent Asunción'da bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-24 15:56:11

Gemi yükü arasında göçmenlerin çürümüş cesedi bulundu

Agence France-Presse(AFP) tarafından paylaşılan bilgiye göre, olayla ilgili konuşan patolog Pablo Lemerre, "7 kişi arasında 3 Faslı ve 1 Mısırlı var. Cesetlerden biri ölüm nedeni olarak boğulma belirtileri gösteriyor" dedi.

Adli tıp doktoru ayrıca, gübrelerin cesetlerin çürüme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunmuş olabileceğini ve üzerlerinde Sırbistan'ın Sırp alfabesiyle yazılmış çantalar, giysiler ve telefon kartları da dahil olmak üzere kişisel eşyaların bulunduğunu belirtti.

Davadan sorumlu savcı Marcelo Saldivar ise, cesetlerin yasadışı göçmenler olabileceğini söyledi. Savcı Salvidar, "Cesetlerin yanında yiyecek kalıntıları bulundu, bu da onların kısa bir yolculuğa hazırlandıklarını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Yetkililer, konteynerin ilk olarak nehir yoluyla Sırbistan'dan, göçmenlerin gitmek istedikleri ilk varış noktası olabilecek Hırvatistan'a 21 Temmuz'da hareket ettikten sonra, Buenos Aires limanına ulaşmadan önce Mısır'da ve ardından İspanya'da durdu ve ardından yaklaşık 20 bin kilometrelik bir yolculuğun ardından Paraguay'a ulaştığını açıkladı.

Haber Ara