Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Gelişmekte olan piyasalar füze ile geriledi

Gelişmekte olan ülke borsaları Kuzey Kore'nin füze fırlatması sonrası Asya öncülüğünde geriledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-04 15:27:17

Gelişmekte olan piyasalar füze ile geriledi

Gelişmekte olan ülke borsaları Pyongyang'ın son füze denemesiyle Kore yarımadasında yükselen tansiyon ile gerilerken, füze denemesi Çin borsalarında düzeltmenin de sürmesine neden oldu.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri ise emtia fiyatları ve dolarda devam eden zayıf seyir nedeniyle karışık seyir izledi.

MSCI'nın gelişmekte olan borsalar endeksi, Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Japon sularına düşmesinin ardından bölgedeki ağırlığı yüksek olan Tayvan ve Güney Kore borsalarındaki keskin kayıpların etkisiyle, yaklaşık 3 haftanın en sert tek günlük düşüşünü kaydetti ve yüzde 0.7 geriledi.

Hong Kong borsası yarım yıldan daha fazla sürede en sert günlük düşüşünü yaşayarak yüzde 1.5 gerilerken, Çin anakarasında işlem gören hisseleri izleyen CSI300 endeksi, MSCI endeksine dahil olmaları ardından kaydettiği düşüşü sürdürdü.

Güney Afrika, Polonya ve Romanya borsaları da geriledi. Petrol üreticileri Rusya ve Kazakistan'ın para birimleri yüzde 0.2 değer yitiriken, Güney Kore wonu 16 haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine indi. TL yüzde 0.1 ve Güney Afrika randı yüzde 0.3 değer kazandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara