Dolar

32,3747

Euro

35,0337

Altın

2.323,38

Bist

9.079,97

Geleneksel ve dijital oyunlar aynı etkinlikte buluştu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, halat çekme, çuval yarışı, okçuluk gibi geleneksel oyunların yanında gelişen teknolojiyle yönelimin arttığı dijital oyunları, düzenledikleri 'Retro Spor Şenliği'nde birleştirdi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-30 17:22:13

Geleneksel ve dijital oyunlar aynı etkinlikte buluştu
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü son sınıf öğrencileri, liselilerle "Retro Spor Şenliği" kapsamında geleneksel oyunların yanında dijital oyunları oynadı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü'nün ormanlık alanında düzenlenen etkinlikte, "Sporda Etkinlik Yönetimi" dersi kapsamında sokak oyunlarından dijital oyunlara dönüşen spor yolculuğu, üniversite gençliği ve davetlilere farklı noktalara kurulan oyunlarla anlatıldı.

Hep birlikte halat çekme, çuval yarışı, okçuluk, dart, bocce ve sopa altından eğilerek geçme ve dijital oyunlar oynayan öğrenciler, salıncakta sallandı, müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi.


- "Eski ile yeni oyunları harmanlamaya çalıştık"

SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlayda Gülseren Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerle düzenledikleri "Retro Spor" etkinliği ile unutulmaya yüz tutan eski sokak oyunlarıyla yeni oyunları birleştirip gençliğe farklı bir ortam sağlamak istediklerini söyledi.

Eskinin unutulmaması gerektiğini ancak yeniyi de katarak öğrencilerin rahatça eğlenip sportif aktivitesi yapabileceği bir etkinlik düzenlemek istediklerini ifade eden Demir, "Etkinliğin içinde farklı geleneksel sokak oyunları var. Halat çekme, çuval yarışı, okçuluk, mini futbol gibi oyunların yanı sıra gençlerin ilgi gösterdiği dijital oyunlar da var. Etkinlikte ayrıca e-oyun bölümü de yaparak eski ile yeni oyunları harmanlamaya çalıştık. Canlı müzik eşliğinde farklı bir etkinlik yapmaya çalıştık. Lise öğrencileri ile SAÜ ve SUBÜ öğrencileri etkinliğimize katıldı." diye konuştu.

Etkinliğe katılan SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy da ok ve dart attı, mini futbol oynadı.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara