Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

'Gelen yabancıların ülke futbolundaki gelişmeye katkı verdiği gerçek'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yabancı sınırlamasının bütün kulüplerin ortak sorunu olduğunu ve globalleşme için ayrımcı anlayışın ortadan kalkması

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-08 15:57:55

'Gelen yabancıların ülke futbolundaki gelişmeye katkı verdiği gerçek'
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yabancı sınırlamasının bütün kulüplerin ortak sorunu olduğunu ve globalleşme için ayrımcı anlayışın ortadan kalkması gerektiğini söyleyerek, "Kaynağı sınırlamanın hiçbir kulübe faydası yok. Globalleşme için ayrımcı olmak doğru değil. Gelen yabancıların ülke futbolundaki gelişmeye katkı verdiği gerçek" dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni transferlerin imza töreninden ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tudor'un geçen sezonun ikinci yarısında takıma katıldığını hatırlatan Özbek, "Türkiye'deki performansını yakından izledim. Genç ve dinamik, futbolcu seven, Galatasaray'ı seven kişiliği var. Yönetim olarak arkasında durmamız çok önemliydi. Biz başarılı olunması için transferleri de yaptık. İyi takım kurduğumuzu düşünüyorum. Bizi yanıltmadı. İstediği takımı ve gerçek performansı gösterme şansı buldu" şeklinde konuştu.

Özbek, geçtiğimiz sezon Tudor'un transferinde Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut ile yaşanan şeylerin geçmişte kaldığını ve şimdi Kulüpler Birliği'nde Başkan Yardımcısı olduğunu belirtti. Sarı-kırmızılıların başkanı, Latovlevici'nin transferinde Ferudun Tankut'un da yardımcı olduğunu iletti.

"KAYNAĞI SINIRLAMANIN HİÇBİR KULÜBE FAYDASI YOK"

Son günlerde gündem olan 'Yabancı sınırlanması' konusunun sorulması üzerine Başkan Özbek, şunları söyledi:

"Türkiye Süper Ligi'ndeki takımların yüzde yüze yakını bu yabancı futbolcu konusunu aynı görüyor. Galatasaray'a özel bir sorun değil. 14 yabancı sınırlaması var. Diğer takımlarda da 12, 13 ve 14 vardır. Liglerdeki durum böyleyken, kalkıp yabancı sınırlamasının konuşulmasının anlamı yok. Herkesin durumu aynı. Bu soru herkese sorulmalı. Yabancı yasağı konusu Türkiye'nin gündemine bir şekilde düştü. Bu serbestliği getiren dahi çözümünü ortaya koymadan gündeme getiriyorlar. Yasakçı zihniyetin fayda sağlamadığını ve aslında geriye götürdüğünü herkes bilir. Yabancı sınırlaması bugün itibariyle bir yere gelmişti. Kulüpler, Avrupa'daki maçlarda oynuyor. Orada oynan kurallardan geride kalınamaz. Rakiplerimiz dünyadaki futbolcu stokundan alabiliyorlarsa bizim de almamız lazım. Kaynağı sınırlamanın hiçbir kulübe faydası yok. Globalleşme için ayrımcı olmak doğru değil. Gelen yabancıların ülke futbolundaki gelişmeye katkı verdiği gerçek. Böyle olmasaydı, Türkiye'de Türk futbolcular oynar anlayışı olurdu herhalde. Bu gündemin gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Belli dönemlerde bu sınırlamalar Milli Takım'ın sorunu ile gündeme gelmiş. Türkiye'de futbolcu kaynağından yararlanmak istiyorsak daha farklı projeler geliştirmesi gerekliliği var. Bunun en güzel örneği Almanya. 1999 yılından sonra alt yapıya verilen önem sayesinde çok başarılı bir ekip kurdular. 80 milyonluk bir ülkeyiz. Bizim kendi kaynaklarımızı geliştirmek açısından alt yapı çok önemli. Yakınlarda Kulüpler Birliği'nde toplantı yapılacak. Kulüp başkanlarının fikirleri de gündeme gelecek. Konuyla ilgili Galatasaray'ın görüşü böyle. O toplantıdan sonra başkanların görüşlerini yansıtırız."

"ASAMOAH İLE DEVRE ARASINDA YİNE GÖRÜŞECEĞİZ"

Juventus'tan Ganalı futbolcu Kwadwo Asamoah'ın transferi için ise Özbek, "Asamoah yapmak istediğimiz bir transferdi ve kulübü vermedi. Ara transferde yine görüşeceğiz. Biz Galatasaray yaz sezonu transfer sezonunu kapattık" diye konuştuk.

"HERHANGİ BİR TALİP ÇIKMADIĞI İÇİN TAKIMDA KALDILAR"

Hakan Balta ve Donk gibi takımdan ayrılmayan futbolcuların durumu için Özbek, "Herhangi bir talip çıkmadığı için takımda kaldılar. Anlaşma gereğini Galatasaray yerine getirecek. Futbolcu da sözleşmedeki gibi davranacaktır" dedi.

"İNANDIĞIM ŞEYİN PEŞİNDEN KOŞAN BİRİSİYİM"

Futbolun çok önemli bir oyun olduğunu vurgulayan Dursun Özbek, "Futbolu yönetmek de çok zor. Kitleleri etkilemek zorundasınız. Bunları uygun bir şekilde yan yana gelmesi lazım. Yönetim kurulu ve başkan olarak hedefimiz taraftarların ve camianın bir futbolu ortaya koymak. Bunun için çalıştık. Sabırla çalıştık. Yapılan eleştiriler bizim hatalarımızdan dönmemize de neden olmuştur. Eleştirilere yapıcı olarak kabul ettim. Taraftarın takımının performansından mutlu olması bizi sevindiriyor. Taraftarının desteği bizi memnun ediyor. Onlara teşekkür ederim. Camia da memnun durumda. Sabırlı olmak lazım. Başarıya inanıyorsan elbet gelecektir. Sabırlı biriyim. İnandığım şeyin peşinden koşan birisiyim. İnşallah bu sene özlenen başarıyı getireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak Özbek, kurdukları kadroyla şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını vurguladı.

(Oğuzhan Ort - Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu/İHA)

Haber Ara