Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

Gelecek Partisi'nden İBB'ye tepki

Gelecek Partisi, İBB'nin Selahattin Demirtaş'a ait kitapları satmasına tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-15 17:38:54

Gelecek Partisi'nden İBB'ye tepki

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Kitapçısı'nda satışa çıkarılmasını değerlendirdi.

"Demirtaş'tan barış güvercini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar" diyen Temurci, "Demirtaş gerçekte kimdir, bunu bir kez daha hatırlamamız lazım. 'Apo'nun heykelini dikeceğiz' deyişini unutmamız mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

MepeNews'teki habere göre Temurci şu ifadeleri kullandı:

"Biz rakiplerimizle sahada projelerimizi millete anlatarak yarışmak isteriz. Ama o yarıştığımız insanlar eğer bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına çanak tutacak insanlarla birlikte yol yürüdüklerini söylerlerse orada durup bir düşünmemiz lazım. Şimdi Selahattin Demirtaş'tan bir barış güvercini ortaya çıkarmaya çalışıyor birileri. Ben şöyle bir tasnif yapayım. Şu anda bu mesele yargıda. Suçsuz yere 1 saat bile herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının içeride kalmasına asla gönlümüz razı değil ama sahte lider oluşturma gayretlerine de tepkimizi mutlaka ortaya koymamız lazım. Ama dertlerimiz var."

Haber Ara