Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Geleceğin sporcuları Erzurum'da yetişecek

Erzurum'da 35 bin öğrenciye ulaşılarak 10 bin profesyonel sporcu yetiştirilmesi amacıyla yürütülen 'Yetenek Avcısı' projesi başlatıldı- Vali Seyfettin Azizoğlu:- '500 bin Türk lirası hibe desteğiyle inşallah Türkiye'mizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek sporcuları yetiştireceğiz'- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil:- 'Türk ve dünya sporuna yeni şampiyonlar kazandırm

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-10 15:16:43

Geleceğin sporcuları Erzurum'da yetişecek
Erzurum'da, profesyonel sporcu yetiştirilmesi amacıyla 500 bin Türk lirası hibe desteğiyle başlatılan ve 35 bin öğrenciye ulaşılması amaçlanan "Yetenek Avcısı" projesi uygulamaya konuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, Erzurum Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve SODES kapsamında planlanan projede çalışmalar, Erzurum Spor Lisesi'ndeki parkurda başlatıldı.

Açılışta 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yakalarına takılan barkod cihaza okutularak öğrencilerin vücut yapısı, kilo, boy gibi ölçümleri yapıldı.

Ardından sıraya giren öğrenciler oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, geriye top fırlatma, pençe kuvveti, yirmi metre mekik koşusu gibi testlere tabi tutuldu.

Başlatılan projeyle yeteneklerine göre branşlara yönlendirilecek olan öğrenciler, profesyonel birer sporcu olmaları için dönem dönem somut gelişim eğitimlerine alınarak eksiklerinin giderilmesi sağlanacak.

Kent merkezi ve ilçelerden seçilerek eğitim verilecek toplam 35 bin öğrenciden, projenin sonunda 10 bin profesyonel sporcunun yetiştirilmesi hedefleniyor.

Açılışta konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, proje kapsamında kent merkezi ve ilçelerdeki öğrencileri taramadan geçireceklerini söyledi.

Projeye her zaman destek vereceklerini belirten Azizoğlu, "500 bin Türk lirası hibe desteğiyle inşallah Türkiye'mizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek sporcuları yetiştireceğiz." dedi.

Azizoğlu, bu sporcuların Türkiye'yi temsil edeceğini ifade ederek, "Bu proje sayesinde 35 bin öğrencimizi tarayıp 10 bin öğrencimizi profesyonel sporcu olarak tespit edeceğiz. Bunun için tüm il ve ilçelerimizi dolaşacağız. İnşallah 2026 Kış Olimpiyatları da Erzurum'da yapılacak ve burada yetişen sporcularımız da ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek." diye konuştu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için böyle bir projeyi uygulamaya koyduklarını söyledi.


- Birçok branşta profesyonel sporcu yetiştirilecek


Öğrencilerin teknolojik cihazlarla test edildiğini aktaran Taşkesenligil, şöyle konuştu:

"Gençlerimizin güçlü olduğu yönleri tespit ederek onları yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendireceğiz. Gençlerimizin, alanında uzman hocalarca profesyonel çalışmalar yapılarak branşla ilgili teknik ve teorik bilgilere sahip olup gelişimleri sağlanacak. Daha sonra tekrar testler yapılarak sporcularımızdaki somut gelişimleri kayıt altına alıp eksik yönleri de bu şekilde telafi edeceğiz."

Taşkesenligil, bu proje ile sağlam gençliğin yetişeceğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yıl 16 ayrı spor branşında faaliyet gösterecek olan müdürlüğümüz 5-18 yaş arasında 35 bin gencimizi bu faaliyetlere katacağız. Türk ve dünya sporuna yeni şampiyonlar kazandırmak amacıyla çıktığımız bu yolda her geçen gün daha fazla genç ve çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz."

Haber Ara