Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.298,64

Bist

8.979,58

'Geldiğimiz durum harika. Keyfini yaşıyoruz'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 'Geldiğimiz durum harika

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 20:15:47

'Geldiğimiz durum harika. Keyfini yaşıyoruz'
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Geldiğimiz durum harika. Keyfini yaşıyoruz. Haftalık düşünüyoruz. Bugün oyunda Emre oynadığı zaman bütün oyun karakteri farklı değildi" dedi.

Ligin 15. haftasında Medipol Başakşehir evinde Trabzonspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Maçın ardından Abdullah Avcı müsabakayı değerlendirdi. Genç çalıştırıcı, "Ülkemizde bir takım sıkıntılı süreçler var. Devletimiz güçlüdür, büyüktür, gençtir her zaman problem çözer. Biz bir oyun oynuyoruz bazen kazanıp bazen kaybederiz. Çok eleştirilerde alıyoruz bazen. Aslında bu kadar büyütmemize gerek yok bu futbol oyununu. Hayatın bazı gerçekleri dışarıda o tarafa dikkat çekmek gerekiyor" diye konuştu.

"BU DURUMU HAK ETMEYEN BİR TAKIM TRABZONSPOR"

"Maçtan evvel tam bir geçiş takımına karşı oynayacağımızı biliyorduk" diyen Avcı, "Savunmadan hücuma geçişlerde topu kaybettiğimiz anda baskı yapan ve bu baskı ile ligde en fazla gol atan takım. Ligin en fazla şut atan orta yapan takımı. Oynadıkları oyunun karşılığını almamış bir takım. Bu durumu hak etmeyen bir takım Trabzonspor. Biz de oyuna özellikle baskılı başladık. İlk 15 dakikaya kadar baskı yaptık fakat 35'inci dakikaya kadar oyun bizim elimizdeydi. Kaçırdıklarımız var, kullanamadığımız noktalar var. Biz 9 korner attık rakip hiç korner atmadı. Kolay değildir 14. hafta bitti 15. maçımızı oynuyoruz ve ligde zirvedeyiz. Golü attıktan sonra koruma duygusu oluyor. Rakip topa daha çok sahip oldu golden sonra. Sonra geçişlerde çok basit top kayıpları yaptık" açıklamasını yaptı.

"DAHA FAZLA TOPA SAHİP OLUYORUZ"

Topun oyundan kalma süresinin 50 dakika olduğunu söyleyen Abdullah Avcı, "Bunlara da dikkat edersek süreyi daha çok uzun tutarız. Geldiğimiz durum harika. Keyfini yaşıyoruz. Haftalık düşünüyoruz. Bugün oyunda Emre oynadığı zaman bütün oyun karakteri farklı değildi. Daha fazla topa sahip oluyoruz. Genel olarak bütün takımımı yaptıkları katkıdan dolayı tebrik ediyorum. Trabzonspor'a başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu'na oluşan tepkiyle alakalı sorulan soruya Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

"Bir gün bu statta annemizi karımızı alıp aynı küfürleri mi edecekler? Bunları ediyoruz. Bugün oyun bitti yarın başka dünya başlıyor. Bundan neden keyif almayalım. Sabahki olayı, geçen hafta cumartesi yaşananı unutabilir miyiz? Biz bu şekilde spor ve kültür ahlakını nasıl geliştireceğiz? Emre sağ olsun bunları da iyi bir şekilde hallediyor."

Haber Ara