Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

GEFCO, GLT'yi satın aldı

GEFCO Grubu, Avrupa-Fas taşımacılığı alanındaki İspanyol GLT şirketini satın aldığını duyurdu

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-12 11:37:47

GEFCO, GLT'yi satın aldı
Endüstriyel ve otomotiv lojistiğinde Avrupa'nın önde gelen şirketlerinden biri olan GEFCO Grubu, Avrupa-Fas taşımacılığı alanındaki İspanyol GLT şirketini satın aldığını duyurdu.

GEFCO Grubu açıklamasına göre, GLT ve GEFCO arasındaki anlaşma, ilgili düzenleyici kurumların onayını bekliyor.

Algeciras ve Tangiers kentleri arasındaki geçişlerin önemli operatörlerinden biri olan İspanyol GLT şirketi, bu rotada 75 adet tır ve 380 adet treylerle yılda 16 binin üzerinde geçiş sağlıyor. GLT, Avrupa-Fas hattında uzmanlaşmış bir firma olarak tamamen GEFCO İspanya'nın mülkiyetinde ve yönetiminde olacak.


- "Lojistik desteğe ve güvenilir çözümlere ihtiyaç duyuyorlar"


Açıklamada görüşlerine yer verilen GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal, Fas'ın hızlı büyüyen dinamik bir endüstriye sahip olduğunu ve bu özelliğinin mükemmel potansiyeller sunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Otomotiv, havacılık, perakende ve endüstri sektörlerindeki ana müşterilerimizden bazıları üretim kapasitelerini artırmak için ağırlıklı olarak Fas'a yatırım yapıyor. Bu nedenle de lojistik desteğe ve güvenilir çözümlere ihtiyaç duyuyorlar. Hızlı bir büyüme sergileyen pazarların sunduğu fırsatları yakalamak için GLT'nin bilgi birikiminden de yararlanarak kendimizi en iyi şekilde konumlandıracağız."

GLT Üst Yöneticisi (CEO) Cristina Orbea da GEFCO'nun güçlü bir uluslararası ağa ve köklü uzmanlığa sahip olduğunu, firmaya katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını aktardı.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara