Dolar

32,5949

Euro

34,7517

Altın

2.496,58

Bist

9.524,59

Geçmişten Günümüze Otomobillere Konulmuş En Garip Özellikler

Isıtmalı, soğutmalı masajlı deri koltuklar, dijital kadranlar ve yol takip sistemlerini ne kadar normal karşılasak da otomotiv dünyasındaki teknolojilerin ve özelliklerin başarı oranı aslında oldukça düşük.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-13 19:29:54

Geçmişten Günümüze Otomobillere Konulmuş En Garip Özellikler

Maceracı tasarımcıların ve müşteri kitlesini şaşırtmak isteyen firmaların otomobillerine eklediği beklenmedik özellikler saymakla bitmese de işte tarihe damgasını vurmuş 5 özellik:
1- Dönen Koltuklar
Kamp araçlarında, caravan ve kimi ticari araçlarda bulunan dönen koltuk düzeneğini ilk kez bir binek araçta uygulayan Chevrolet, 1975'te bu koltukları araçlarına eklediğinde karışık tepkiler aldı. Yaşlı, engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı insanlar bu özelliği çok severken özellikle gençler ve ailelerin çeşitli sorunlar yaşadığı da kaydedildi.
2- Honda CR-V Duş
12 voltluk basit bir pompayla çalışan düzenek, macera dolu bir gün sonrası ya da kamp hayatında duş almayı kolaylaştırıyordu. İleriki modellerinde suyu da ısıtabilme özelliği eklenmesine rağmen kullanan kitlenin az olması ve istenilen pozitif etkiyi yaratamaması yüzünden iptal edildi.
3- Mercedes Benz Koku Dispanseri
Araç içi kokulara tepki olarak Daimler torpido gözüne Benz için özel üretilmiş değiştirilebilir bir parfüm dispanseri yerleştirdi. Hava kanallarından usulca araç içine mercedes'in seçtiği kokuyu yayabilen dispanser karışık tepkilerle karşılaştı. Kokunun ağır olduğu, beğenilmediği, sıcak ayarda rahatsız ettiği gibi tepkiler alan Mercedes Benz ise hala bazı araçlarında bu özelliği sunabiliyor.
4- Toyota Buz Yapıcı
Dayanıklı ve yüksek mühendislik ürünü otomobilleriyle bilinen Toyota, 1984 yılında aile araçlarına ve çeşitli minibüs araçlarına eklediği buz yapıcıyla büyük sükse yaptı. Bir ayakkabı kutusu kadar yer kaplayan buz yapıcı aracın klima sistemini kullanarak soğutma sağlıyordu.
5- Land Rover Yükselen Vites Seçici
Orta konsolda yer alan ve araç çalıştırıldığında ekranlarla beraber yükselen yuvarlak bir vites seçici sahipliği Hindistan'a ait olan Land Rover lüks araçları için iyi bir seçenek gibi görünüyordu. Özellikle sorunlarıyla bilinen Land Rover'larda ise bu durum birçok probleme sebep oldu. Araç başlatıldığında multimedya ekranlarının donması, ekstrem hava koşulları, yükselme motoruna toz ve yabancı madde sıkışması, vites seçicinin üzerinde bir obje olması gibi birçok sebeple çalışmayan sistem sebebiyle araç sürücüleri bu konuda şikayetlerde bulundu.
Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara