Dolar

32,5994

Euro

34,7334

Altın

2.498,04

Bist

9.524,59

'Geçici Güvenlikli Bölgesi kararı mecliste araştırılsın'

HDP'li Baluken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çatışmalar nedeniyle birçok yerin Geçici Güvenlik Bölgesi ilan edilmesi kararının mecliste araştırılmasını istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 15:49:58

'Geçici Güvenlikli Bölgesi kararı mecliste araştırılsın'

Baluken'in talebinde "Geçici AKP hükümetinin çatışmayı esas alan politikaları sonrasında çeşitli valilikler tarafından açıklanan yasak bölge ilanının siyasi ve hukuki boyutlarının araştırılması amacıyla Anayasa'nın 98'inci İç Tüzüğün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz" ifadeleri yer aldı.

HDP Grup Başkanvekili'nin söz konusu ettiği güvenlikli bölgeleri Şırnak, Tunceli, Ağrı illeri sınırları içinde yer alıyor. 31 Temmuz'da Şırnak Valiliği 9 bölgenin Geçici Güvenlik Bölgesi ilan edildiğini duyurmuştu.

Valilik: Vatandaşlar zarar görmesin

Valilik, kararın "icra edilecek operasyonlar esnasında vatandaşların zarar görmesini önlemek ve bölgede güvenlik güçlerimize hareket serbesti sağlamak için" alındığını belirtti.

3 Ağustos'ta da Ağrı Valiliği, 'Ağrı ile Tendürek Dağı'nda düzenlenecek operasyonlar nedeniyle 15 gün ve 6 ay süreyle Geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan etti.

Haber Ara