Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı

Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 22:19:22

Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı
Geçici Bakanlar Kurulu'nda Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirilen HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, "Empati yapmaya, özveride bulunmaya, dayanışma içerisinde olmaya, herkesle konuşmaya, yumruk sıkmayı bir yana bırakmaya, kaş çatmayı bir yana bırakmaya, insanca davranmaya hazırız. Dilerim herkes bu anlayışta olur ve biz de huzur içerisinde kan dökülmeden, gözyaşı akıtmadan bir seçim güvenliği içerisinde bir seçim yaşarız" dedi.

Geçici Bakanlar Kurulu'nun açıklanmasının ardından, AA muhabirine değerlendirmede bulunan Konca, bakanlık görevinin "halklara ve kardeşliğe" hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

"7 Haziran seçiminin sindirilememesi nedeniyle zorunlu bir anayasal hükümet kurulduğunu" ifade eden Konca, anayasadan kaynaklanan haklar nedeniyle, HDP'nin hükümette yer aldığını belirtti.

Geçici hükümetin bir hizmet hükümeti, bir koalisyon, bir programı bulunmadığını ve bir protokole sahip olmadığını anlatan Konca, şöyle konuştu:

"Bu hükümet, eğer Türkiye'de tırmanan şiddeti durdurabilirse, Türkiye'de akan kanı durdurabilirse, Türkiye'deki silahlı çatışmanın sona ermesini sağlayabilirse, ellerin tetikten çekilmesi mümkün olursa ve bu hükümet toplumumuz ve halkımızla empati yapıp bu seçimi huzur ve barış içerisinde, seçim güvenliğinin bütün koşullarıyla oluştuğu bir ortamda yapabilirse geleceğimiz için bir umut olur. Ama bunlar olmazsa inanınız, Ortadoğu bataklığının şu çemberinde Türkiye'de çok büyük handikaplarla karşılaşır.

Biz, Türkiye'nin o handikaplarla karşılaşmaması için elimizden ne geliyorsa ilkelerimizden ödün vermeden kendi plan ve programımızı koruyarak yapmaya hazırız. Empati yapmaya, özveride bulunmaya, dayanışma içerisinde olmaya, herkesle konuşmaya, yumruk sıkmayı bir yana bırakmaya, kaş çatmayı bir yana bırakmaya, insanca davranmaya hazırız. Dilerim herkes bu anlayışta olur ve biz de huzur içerisinde kan dökülmeden, gözyaşı akıtmadan bir seçim güvenliği içerisinde bir seçim yaşarız."

Avrupa Birliği Bakanı olmanın kendisi açısından da güzel olduğunu aktaran Konca, şunları kaydetti:

"Ben, zaten Avrupa oyları ile seçildim. Kocaeli, Avrupa destekli oylarla bir HDP milletvekili çıkardı. O emek kenti, bize güzel destek verdi. Dolayısıyla bu manada da Avrupa Birliği Bakanı olmak, benim için ayrı bir anlam ve önem taşıyor. Dilerim Türkiye için hayırlı uğurlu olur."

Haber Ara