Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı

Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 22:16:21

Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı
62. Hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'nin son 13 yılda dünyada söz sahibi olduğu dönemde AK Parti hükümetlerinde görev almaktan, millete hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduğunu bildirdi.

İslam, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine emanet ettiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini ülkeyi seçime götürecek hükümete bugün devrettiğini belirtti.

Ülkenin ekonomi, siyaset, sosyal yardım, sağlık, ulaşım, eğitim ve demokrasi alanında çağ atladığı, Türkiye'nin son 13 yılda dünyada söz sahibi olduğu dönemde AK Parti hükümetlerinde görev almaktan, millete hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduğunu ifade eden İslam, yaklaşık 20 ay süren bakanlık görevi süresince ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, devraldıkları hizmet bayrağını çok daha ileriye taşımak için çalıştıklarını aktardı.

Ayşenur İslam, bakanlık bünyesindeki kadın, çocuk, yaşlı, engelli, gazi, şehit yakınları ve sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşları baş tacı kabul ettiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu şuurla ben ve çalışma arkadaşlarım bakanlığımızın ilgi alanlarından birini diğerinden daha önemli ya da daha az önemli diye ayırmadan proje ve politikalar ürettik. Bakanlığımızın kurulduğu günden bu yana merkez ve taşra teşkilatımız, hizmet ettiğimiz sahanın hassasiyetinin bilincinde ve bu sorumluluk anlayışıyla vazifelerini yerine getirmektedir. Üstün vazife şuuru ve anlayışı içerisinde, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük azim ve gayretle çalışan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."

- "Yeni dönem ülkemize hayırlı olsun"

İslam, ülkenin uluslararası rekabet yarışından kopmadan hızla koşabilmesi için her şehrin bu yarışın içinde olması ve hızlı koşması gerektiğini ifade ederek, bu bilinçle Sakarya'nın her alanda gelişmesi, büyümesi ve yenilenmesi için her projeye ellerinden geldiği ölçüde destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Bakan İslam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemize ve şehrimize hizmet etmeyi nasip eden yüce Allah'a hamd ediyorum. Güzel şehrim Sakarya'nın ilk kadın milletvekili olma şerefini bana yaşatan sevgili hemşehrilerimle yol arkadaşı, kader ortağı olmaktan, desteklerini her an yanımda hissetmekten, sizlere hizmet etmiş olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. 13 yıldır AK Parti'yi her seçimde destekleyen Sakarya'mıza gönülden teşekkür ediyorum. Biliyor ve inanıyorum ki 1 Kasım'da Sakarya'mız bizi yine yalnız bırakmayacak, ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlara izin vermeyecek. Bizler de tüm AK Parti mensupları olarak Sakarya'mızı mahcup etmemek için üstün gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla yeni dönemin ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara