Dolar

32,5631

Euro

34,8657

Altın

2.431,50

Bist

9.645,02

Gebelikte havuz-deniz tercihi

“Hamileler denizden mikrop kapabilir mi?” gibi bir sorular sıkça sorulmaktadır. Peki Havuz mu deniz mi? ise klasik sorular arasında

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-14 14:42:33

Gebelikte havuz-deniz tercihi

Yüzme, hamileliğin ilk 3 ayında en yararlı olabilecek aktivitelerden. Suyun desteği ve kaldırma gücünün etkisi vücuduna binen yükü azalttığından yüzmek anne ve bebeğin rahatlamasını sağlar.

Bebek sağlıklı şekilde gelişimine devam ediyorsa, denize veya havuza giriliğinde vücutta ani bir değişim olmuyorsa,
Doktorun yaptığı tetkikler sonucunda rahatlıkla yüzebilebilir ve hamilelik boyunca yüzmeye devam etmekte bir beis yoktur.

Hijyen sorunu olur mu?

“Hamileler denizden mikrop kapabilir mi?” gibi bir sorular da sıkça sorulmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus suyun temiz olması. Çünkü suyun temiz olmaması cilt mantarı, idrar yolu enfeksiyonu, göz iltihapları ve vajinit gibi hastalıklara yol açabilmekte. Uzmanlar daha temiz olması sebebiyle denizi tercih etmenin daha rosyonel olduğu kanaatınde.Havuz da tercih edilebilir ama temizliğinin daima yapılıyor olması lazım.

Aksine fayda sağlamaktadır

Aksine yüzmek hamileler için önemli bir aktivite. Sırt ve bel ağrılarını önler. Gebeliğin ilk aylarındaki bulantı ve kusma şikayetlerinin azalmasını sağlar. Psikolojik rahatlama sağlar, stresi azaltır.
Gebelikte aşırı kilo almayı önler. Halsizlik ve yorgunluk şikayetlerini azaltır.
Kasların güçlenmesini ve vücudun çevikleşmesini sağlar. Gebelikte tansiyon yükselmesi ile ilgili problemleri önler.
Uyku sorunlarını azaltır.

Haber Ara