Dolar

32,5697

Euro

34,9273

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

Gazzeli mahkumlar Osman hattıyla Kur’an-ı Kerim'i yazıyorlar

Mahmud El-Mısri, Gazze kentinde İçişleri Bakanlığı’na ait cezaevinin bir koğuşunda tahta masanın kenarında oturarak önündeki beyaz kağıtlara Osman hattı ile Kur’an-ı Kerim ayetlerini yazmaya başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 16:04:12

Gazzeli mahkumlar Osman hattıyla Kur’an-ı Kerim'i yazıyorlar

33 yaşındaki El-Mısri, bakanlığa bağlı Islah ve Meslek Edindirme Merkezi'nin başlattığı girişim kapsamında aynı koğuşta kalan altı mahkumla birlikte her gün yedi saatini Kur'an-ı Kerim ayetlerini yazmakla geçiriyor.

Siyah kalemiyle ayetleri yazan El-Mısri, Osman hattıyla Kur'an-ı Kerim'i yazma projesinin kendisine cezaevinde ve hayatta önemli ve değerli bir kişi olduğu duygusunu hissettirdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuşan El-Mısri, Kur'an-ı Kerim ayetlerini yazarken gurur duyduklarını ifade ederek, “Kur'an-ı Kerim'i yazmak büyük bir olay fakat kolay bir şey değil. Ayetlerin anlamını değiştirecek bir hata yapmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor” dedi.

El-Mısri, projeye başlamadan önce Kur'an-ı Kerim tilaveti, tecvidi ve yazımı ile ilgili birçok kursa katıldığını belirtti.

Mahkumlardan Iyad Kerizm ise Kur'an-ı Kerim yazma projesine dahil edildiği için büyük sevinç yaşadığını söyledi.

33 yaşındaki Kerizm, Kur'an-ı Kerim yazmanın hattın güzel olmasını gerektirdiğini kaydederek, “Şansımdan benim hattım da güzel. Yazmayı ve okumayı iyi biliyorum. Kur'an-ı Kerim ahkamıyla ilgili kurslara da katıldım” dedi.

Haber Ara