Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Gazze, Ramazan’a böyle girdi

Gazze halkı, bu Ramazan ayına da, İsrail bombardımanı altında girdi. Şu ana kadar saldırılarda aralarında bebeklerin de bulunduğu 20 Filistinli şehid olurken, çok sayıda Filistinli de yaralandı. Dünya ise saldırılar karşısında suskunluğunu koruyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-05 22:07:14

Gazze, Ramazan’a böyle girdi

foto4

gozyasi1

Gazze halkı, Ramazan ayına, bu yıl da işgal devleti İsrail savaş uçaklarının hava saldırıları ve katliamları eşliğinde girdi. İsrail ordusunun, roket atıldığını gerekçe göstererek kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan başlattığı ölümcül saldırılar sürüyor. 

Şu ana kadar düzenlenen saldırılarda aralarında bebeklerin de bulunduğu 20 Filistinli şehid olurken, çok sayıda kişi de yaralandı. Çok sayıda bina da kullanılamaz hale geldi.

Buzullar arasına sıkışan balinaların kurtarılması için ayağa kalkan dünya; İsrail'in açık cezaevine çevirdiği Gazze Şeridi'ndeki sivil Filistin halkına karşı uyguladığı orantısız saldırılara sessiz kalırken, en büyük tepkiyi ise yine Türkiye gösterdi. Birçok ABD yanlısı Arap ülkesi ise, saldırılar karşısında sessiziliğini koruması, işgal devleti İsrail'e güç veriyor. Dünyanın sessizliğinden güç alan ve ABD desteğini arkasına alan İsrail, ayrım gözetmeden sivil yerleşim alanlarını havadan ve karadan bombalıyor.

İsrail'in havadan attığı bombaların çıkardığı alev topları kilometrelerce uzaklıktan görülürken; bombaların düştüğü çoğu bina da yerle bir olurken; saldırılardan en çok etkilenenler yine bebekler ile siviller oldu. Gözyaşı ve ağlamaların yükseldiği Gazze'de, halk bu Ramazan ayını da huzursuz ve endişeli geçirecek.

RAMAZAN44

foto

foto1

foto10

foto21

foto2

foto7

foto6

foto14

foto.5

foto11

foto20

foto19

foto23

foto16

foto15

foto13

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara