Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Gazze için ikinci yardım gemisi yola çıkıyor

İsrail'le yapılan anlaşmanın ardından Gazze'ye gönderilen yardım gemisinin ardından ikinci yardım gemisi bugün Mersin'den yola çıkıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 15:18:21

Gazze için ikinci yardım gemisi yola çıkıyor

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının ardından gerilen İsrail - Türkiye ilişkisi uzunca bir dönemin ardından İsrail'in Türkiye'nin şartlarını kabul etmesiyle normalleşme sürecine girmişti. Türkiye'nin şartlarından gereği olan Gazze'ye yardım götürebilme şartı kapsamında ilkyardım gemisi Lady Leyla Temmuz ayının başlarında Filistinlilerle buluşmuştu. Türkiye Kurban Bayramı öncesinde Gazzeliler için yeniden harekete geçti ve ikinci yardım gemisini yola çıkaracak. 

2 BİN 500 TON İNSANİ YARDIM GÖTÜRECEK

Dün sabah saatlerinde yola çıkan 137 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki Marshall Islands bayraklı Eclips Majuro isimli yük gemisi, gece saatlerinde Mersin Limanı'na ulaştı. Limanda 12. rıhtıma demir atan gemiye 2 bin 500 ton insani yardım, çocuklar için okul çantası ve kırtasiye seti ile 300 bin giysi ve bin bisiklet Gazzelilere yüklenecek. Gemiyle ayrıca 100 tekerlikli sandalye de engelli vatandaşlara ulaştırılacak. Sabah saatlerinde gemiye yükleme işlemi başlarken, gemi bugün saat 17.00'da düzenlenecek törenle yola çıkacak.

LADY LEYLA 11 BİN TON YARDIM GÖTÜRMÜŞTÜ

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze'ye gidecek 2. gemideki yardımlar, Kurban Bayramı öncesi Gazzelilere ulaşmış olacak. Ramazan Bayramı öncesi de Lady Leyla isimli gemiyle 11 bin ton insani yardım, giysi ve oyuncak Gazze'ye gönderilerek Gazzelilerin yüzü güldürülmüştü. Türkiye'nin AFAD koordinesinde bugüne kadar ki Filistin'e yardımları 170 milyon TL'ye ulaştı.

Haber Ara