Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

Gazze eğitimle ayağa kalkacak

Geçen yıl 51 gün süren İsrail’in hava saldırılarında okulları ağır hasar alan Gazze için eğitime destek kampanyası başlatıldı. Filistin Eğitim Derneği’nin ön ayak olduğu kampanyada toplanan yardımlar, TİKA tarafından Gazzeli öğrencilere burs olarak dağıtılacak. Kampanya kapsamında öğrencilere aylık 250 TL burs verilmesi planlanıyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 10:08:42

Gazze eğitimle ayağa kalkacak

İsrail ablukası altında yaşam savaşı veren Gazzeliler, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Geçen yıl 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün süren İsrail bombardımanında, önemli kuruluşlar bombalara hedef olurken, Gazze'nin eğitim faaliyetleri de durma noktasına gelmişti. Gazze'nin yeniden inşası için üniversite ve yüksek öğretim düzeyindeki öğrencilere burs kampanyası başlatıldı.

BAŞKA BİR ŞANSIMIZ YOK

Filistin Eğitim Derneği tarafından başlatılan kampanya kapsamında 1 aylık burs bedeli 250 TL olarak belirlendi. Toplanan burslar TİKA aracılığıyla bölgeye ulaştırılacak. Gazze İslam Üniversitesi'nde okuduktan sonra Türkiye'de doktora yapmaya başlayan 35 yaşındaki Raif Shorafa, Filistin Eğitim Derneği'nden aldığı burs ile eğitimine katkı sağladı. Şimdi Gazze için proje geliştiren Shorafa, Filistin Eğitim Derneği'yle birlikte burs kampanyası için çalışıyor. Yükseköğretim düzeyinde olan öğrencilere burs verildiğini belirten Gazzeli Shorafa, “Gazzeliler olarak eğitimli olmaktan başka şansımız yok. Bu nedenle kampanyaya destek bekliyoruz” diye konuştu.

TÜRK GÖNÜLLÜLER DE ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında İsrail'in bombalarına hedef olan Gazze'de yaşamın çok zor olduğunu belirten Raif Shorafa, “Gazze'ye sosyal ve eğitim alanında destek vermek istiyoruz. Savaştan sonra durumlar daha da zorlaştı. Evsiz kalanlar, evi yıkılanlar ve şehit çocukları savaştan sonraki ortamdan çok etkilendi. Onlara yardımcı olabilmek için tek yolumuz eğitim” şeklinde konuştu. Raif Shorafa, Gazze'nin yeniden inşasında eğitimli gençlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Gelecek okullara bağlı

Gazze'ye yönelik projelere uzun yıllar aracılık ettikten sonra sahaya indiklerini belirten Filistin Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Moin Naim, “Filistin'de eğitim gelecek meselesidir. İsrail, eğitimsiz ve geleceksiz bir nesil istiyor” dedi. Bölgede gençlerin Filistin davasına sahip çıkmak için eğitimli olmak zorunda olduğunu kaydeden Naim, “Eğitimsiz gençler İsrail ve odaklarının tehdidi altında kalacak. Filistin'de eğitim seviyesi yükseldikçe dava kazandı. Bu nedenle Türkiye'den TİKA ve diğer STKların desteğiyle eğitim için çalışıyoruz” diye konuştu.

Haber Ara