Dolar

32,5297

Euro

34,9084

Altın

2.426,96

Bist

9.645,02

Gazze'deki Kudüs protestoları

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi:- 'Gençlerimiz, ABD'nin Kudüs kararını reddetmek ve işgale karşı çıkmak için gösteriler düzenliyor. Gösteri, uluslararası kanunlar gereğince bizlere verilmiş bir haktır'- 'Siyonist askerler, savunmasız göstericilere karşı uluslararası yasaklanmış silahları kullanmakla beraber her türlü terörizm araçlarını uyguluyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-13 23:37:05

Gazze'deki Kudüs protestoları
Filistin Halk Kurtuluş Cephesince (FHKC), Filistinli gençlerin ABD'nin Kudüs kararını reddetmek ve işgale karşı çıkmak için gösteriler düzenlediğini, bunun uluslararası kanunlar gereğince bir hak olduğu belirtilerek, "Siyonist askerler, savunmasız göstericilere karşı uluslararası yasaklanmış silahları kullanmakla beraber her türlü terörizm araçlarını uyguluyor." açıklamasında bulunuldu.

FHKC, İsrail'in Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) Başkanı Tümgeneral Yoav Mordechai'nin "Hamas'ın Gazze sınırında gençleri silahlandırdığı" yönündeki iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Mordechai'nin iddialarının, İsrail ordusunun özellikle sınır bölgelerindeki göstericileri öldürmesi haklı çıkarma çabası olduğu belirtilen açıklamada, bu tür ifadelerin, gerçekleri çarpıtma ve basında belgelenen ve izlenen cinayetlerin sorumluluğunu inkar etme amacıyla kullanıldığına dikkat çekildi.

Söz konusu ifadelerin İsrail askerlerine bu suçları sürdürmeleri için bir "bahane" vereceğine işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gençlerimiz, ABD'nin Kudüs kararını reddetmek ve işgale karşı çıkmak için gösteriler düzenliyor. Gösteri, uluslararası kanunlar gereğince bizlere verilmiş bir haktır. Siyonist askerler, savunmasız göstericilere karşı uluslararası yasaklanmış silahları kullanmakla beraber her türlü terörizm araçlarını uyguluyor."

COGAT Başkanı Tümgeneral Mordechai daha önce Facebook hesabından Arapça yaptığı açıklamada, "Hamas, gençleri kendi yapımı olan el bombalarıyla silahlandırarak Gazze sınırına isyan çıkarmaları için gönderiyor. Hamas, gösterilerin arkasında saklanarak, isyanların kendiliğinden ve barışçıl olduğunu iddia ederek, ölen 11 Filistinlinin sorumlusudur." ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık'tan bu yana başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'daki kentler ile Gazze sınırındaki bölgeler gösterilere sahne oluyor. İsrail güçleri bu gösterilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale ediyor.

Haber Ara