Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Gazze'deki ilaç krizi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kudra, başta kanser olmak üzere temel ilaçların yüzde 35'inin tükendiğini açıkladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-15 12:39:01

Gazze'deki ilaç krizi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yıllardır uyguladığı abluka sebebiyle başta kanser ilaçları olmak üzere temel ilaçların yüzde 35'inin tükendiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'deki sağlık sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle temel ilaçlarda yüzde 35 azalma olduğunu" ifade etti.

Bu ilaçların içinde büyük oranda kanser ilaçlarının azaldığını aktaran Kudra, elektrik ve yakıt krizi sebebiyle de hastanelerdeki çalışmaların giderek zorlaştığını belirtti.

Kudra, Gazze Şeridi'ndeki hastaların tedavi haklarına yapılan bu "korsanlığa" karşı ulusal ve uluslararası ciddi bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Her taraftan Gazze Şeridi'nde krizin oluşması için pusuya yatanlara karşı sağlık hizmetlerinin güven ve istikrarı garanti altına alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Filistinli gruplar, milletvekilleri ve halktan destek isteyen Kudra, yerel, bölgesel ve uluslararası tüm ilgili kuruluşları da Gazze Şeridi'ndeki hastaların ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının acil giderilmesi için harekete geçmeye çağırdı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara