Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

Gazze'deki gruplardan Kerry'e çağrı: Gelme

Gazze'deki Filistinli gruplar, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Filistin ziyaretinin iptal edilmesi için çağrı yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 11:40:26

Gazze'deki gruplardan Kerry'e çağrı: Gelme

AA'nın haberine göre, Ulusal İslami Güçler Topluluğu çatısı altındaki Filistinli gruplarca yapılan ortak açıklamada, Filistin intifadasının önüne geçilmesine ve susturmaya yönelik çabalar olduğu belirtilerek, "ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin pazartesi günü Filistin'e yapacağı ziyareti kabul etmiyoruz" ifadesine yer verildi.

ABD'nin tutumunun İsrail'den yana olduğu ve Filistinlilerin haklarını görmezden geldiği savunulan açıklamada, Filistinlilerin durmayan İsrail ihlallerine karşı intifadaya devam edeceği kaydedildi.

Ulusal İslami Güçler Topluluğu çatısı altında Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi çeşitli hareketler bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Kerry'nin, 22-24 Kasım'da Abu Dabi, Tel Aviv, Kudüs ve Ramallah'ı ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim başından bu yana 90 Filistinli öldürüldü, aynı dönemde 16 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.

Kerry, şiddete son verilmesi amacıyla İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile geçen ay Berlin'de bir araya gelmişti. ABD yönetimi, Mescid-i Aksa'nın idaresi hakkında İsrailli ve Filistinli taraflara provokatif açıklamalar yapmaktan sakınmaları çağrısı yapmıştı.

Haber Ara