Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Gazze'de bayram namazına binler katıldı

Gazze'de binlerce Filistinli meydanlarda, parklarda ve bahçelerde bayram namazı kıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 13:49:21

Gazze'de bayram namazına binler katıldı
Gazze'de binlerce Filistinli meydanlarda, parklarda ve bahçelerde bayram namazı kıldı.

Gazze'de bayram namazı sonrası imamlar vaazlarında, bayramın ve akraba ziyaretinin öneminden bahsetti. Vaazlarda, Filistinli gruplar ulusal birliğe davet edilerek Filistin'deki bölünmeye son verme ve İsrail işgali altındaki Mescid-i Aksa Camii'ni destekleme çağrısında bulunuldu. İsrail hapishanelerindeki tüm Müslümanların serbest bırakılması, Gazze şeridindeki kuşatmanın kaldırılması için dualar edildi. Gazze sokaklarında bayram sevincini yaşamak için sokağa çıkan çocuklara bayram şekeri dağıtıldı.

Filistinli yazar Halil Nasar, Arap ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak, Filistin halkının acilen birleşmesini istediğini ifade etti. Yazar ayrıca, İsrail'in Filistin kuşatmasının sora ermesini ve Gazze halkının yaşadığı zor koşulların üstesinden gelebilmesini umduğunu sözlerine ekledi.

Bayram kutlamalarına katılan Amani Khalil adli vatandaş, bir sonraki Kurban Bayramı'nda Mescid-i Aksa'nın İsrail işgalinden kurtulmuş olmasını dilediğini söyledi.

Gazze'de yaşayan Mısır asıllı Huda Ahmed ise, Mısır'daki ailesinin Kurban Bayramı'nı kutlayarak Gazze ve Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısının açık kalmasını istediğini söyledi. Ahmed, böylece Mısır'daki ailesini ziyaret edebileceğini ifade etti.

Mühendis Manal Osama, İslam aleminin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramını kutlayarak, gelecek sene bayram namazını Mescid-i Aksa Camii'nde kılmayı umduğunu söyledi. Sarah Jamal, ailesinin ve Filistin halkının bayramını kutlayarak, "Bayram sadece iyi elbise giyenler için değil, aynı zamanda iyi bir kalbi olanlar içindir" dedi. Umm Ayman ise, tüm Müslüman ülkelerde sevincin hakim olmasını istediğini söyledi.

(Muhammed Rabah/İHA)
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara