Dolar

32,5631

Euro

34,7051

Altın

2.411,57

Bist

9.645,02

Gazze'de ateşkes sağlandı

Hamas, Mısır'ın ara buluculuğunda Gazze'de ateşkes sağlandığını duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-25 23:21:41

Gazze'de ateşkes sağlandı

AA'nın haberine göre; Hamas, Mısır'ın ara buluculuğunda Gazze'de ateşkes sağlandığını bildirdi.

İsrail'in, Gazze'den atılan bir füzeyi bahane ederek, akşam saatlerinde Gazze'ye hava saldırısı düzenlemesine tepkiler sürerken; Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, işgal devletinin Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledikten sonra İsrail ile ateşkes ilan edildiğini söyledi.

Hamas sözcüsü Fevzi Barhum tarafından yapılan kısa açıklamada; Mısır'ın, İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasında silahlı ateşkes yapmasına yardım ettiğini söyledi.

Hamas, anlaşmayla ilgili herhangi bir ek ayrıntı vermedi.

İlk olarak Hamas'a bağlı haber bültenleri tarafından bildirilen ateşkes kararı, İsrail kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nde "Hamas terör hedefleri" olarak nitelendirdiği hedeflere karşı hava saldırısı başlattıktan sonra geldi.

Hava saldırıları, kuşatma altındaki Filistin topraklarından atılan bir füzenin İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde bir bir evin üstüne düşmesinden ve 7 sivilin yaralanmasından sonra sonra başlatıldı

Bombalamalar gecenin ilerleyen saatlerinde devam etti. Reuters, bir İsrail hava saldırısının Hamas lideri İsmail Haniye'nin Gazze'deki ofisini hedef aldığını bildirdi.

Haber ajansı, Hamas lideri İsmail Heniye'nin ofisinde bulunmadığını bildirdi. Hamas'ın ise İsrail'in hava saldırılarından önce binada bulunanları tahliye ettiği öğrenildi.

İsrail ise, varılan ateşkes ilanıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İSRAİL SALDIRILARINDA 7 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Öte yandan, Gazze'deki Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası da İsrail'in düzenlediği saldırılara karşılık Gazze sınırı yakınlarındaki İsrail beldelerine roket atışları gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail'in saldırılarında şu ana kadar en az 7 Filistinlinin yaralandığı kaydedilirken, yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Haber Ara