Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

Gazze’de 156 mahkum Ramazan dolayısıyla serbest bırakılacak

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, Ramazan ayı münasebetiyle cezaevinde bulunan 156 mahkûmun serbest bırakılmasına karar verildiğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-05 00:01:32

Gazze’de 156 mahkum Ramazan dolayısıyla serbest bırakılacak

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad El-Bezm yaptığı açıklamada, bakanlığın tutukluları serbest bırakmayı bir gelenek haline getirdiğini hatırlatarak, serbest bırakmanın hem Ramazan ikramiyesi hem de tutuklulara bir jest olduğunu ifade etti.

El-Bezm yaptığı açıklamanın devamında, serbest bırakılacak tutukluların cezalarının üçte ikisini tamamlayıp cezaevinde iyi davranış sergileyen kişiler olduğunu kaydetti.

Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde tutan Hamas hareketi adi suçlardan cezaevine girenleri topluma kazandırmak için çalışmalar yapmakta, Ramazan ve bayram gibi münasebetleri cezaevinde iyi hal sergileyenlerin dışarı çıkmalarına vesile kılmaktadır.

Hamas siyasi değil adi suçlara bu şekilde muamele ederken, Fetih'in kontrolünde olan Batı Yaka'da Hamas liderleri, mensupları ve sempatizanları tutuklanmakta, zindana atılmakta, düşmana ihbar edilmekte ve evlerine baskın yapılmaktadır.

 

Haber Ara