Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Gazprom: Ankara'dan bir an evvel taahhüt bekliyoruz

Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Gazprom'un, Ankara'dan Türk Akımı Projesi'nin yakın zamanda iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik net bir taahhüt beklediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 09:33:57

Gazprom: Ankara'dan bir an evvel taahhüt bekliyoruz

Sputnik International'da yer alan habere göre, Miller, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus enerji devi Gazprom'un, Ankara'dan Türk Akımı Projesi'nin yakın zamanda iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik net bir taahhüt beklediğini ifade etti.

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı projesiyle ilgili izinlerin verilmesine ilişkin prosedürün en kısa sürede tamamlanması konusunda Türkiye ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dün Rus enerji şirketi Gazprom'un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller ve beraberindeki heyeti kabul etmişti. Gazprom'dan yapılan görüşmeyle ilgili açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türk Akımı'nın izin prosedürünün en kısa sürede tamamlanması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Miller'a göre, Türk Akımı Projesi için öngörülen yol haritası ekim ayında son şeklinde alacak.

Miller, konuya ilişkin açıklamasında, birkaç ay içnde, yol haritası üzerinde uzlaşmaya varılacağını, hükümetlerarası anlaşmanın hazır olacağını ifade ederek "Gazprom, Türk Akımı Projesi için güç üretiminde sağlayabileceği katkılar üzerine çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Rusya doğalgazının Karadeniz bağlantısıyla Türkiye'ye aktarılması üzerine planlanan Türk Akımı Projesi, Rus-Su-24 uçağının Kasım 2015'te düşürülmesinin ardından askıya alınmış, akabinde Türkiye'nin Rusya'dan özür dilemesiyle birlikte yeniden gündeme alınmıştı.

Haber Ara