Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Gaziantepli şehidin evine acı haber ulaştı

Hakkari Şemdinli'de teröristlerce düzenlenen havan saldırısında şehit olan sözleşmeli er Cuma Akalın'ın Gaziantep'teki ailesine acı haber ulaştı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-21 20:31:29

Gaziantepli şehidin evine acı haber ulaştı
Hakkari Şemdinli'de teröristlerce düzenlenen havan saldırısında şehit olan sözleşmeli er Cuma Akalın'ın Gaziantep'teki ailesine acı haber ulaştı. Ailenin yaşadığı sokağa, son 4 ayda gelen ikinci şehit haberi olması dikkat çekti.

Şemdinli ilçesindeki Tekeli Taburu'na PKK'nın düzenlediği havan saldırısında şehit olan Sözleşmeli Er Cuma Akalan'ın Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Yazıcık Mahallesi Şehit Caner Cinpolat Mahallesinde oturan ailesine ulaştırıldı. Cuma Akalın'ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından anne Hatice Akalın'na verildi. Haber üzerine Anne Hatice Akalın ve kardeşi Mustafa feryat etti. Sinir krizi geçiren aile fertlerine, mahallede bekletilen 112 ambulansındaki sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Çevrede polis geniş güvenlik tedbirleri alırken, şehidin baba evi ve mahalle Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehidin babası Ökkeş'in 5 yıl önce vefat ettiği öğrenilirken, şehidin 2 kardeşinin daha bulunduğu ve kardeşlerin en küçüğü olduğu belirtildi. Basının ölümünün ardından inşaatlarda çalışan Cuma Akalın'ın, 3 yıl önce vatani görevini tamamlamasına rağmen tezkere bırakarak, sözleşmeli er olarak tekrar askere gittiği bildirildi.

Hatice Akalın'ın bir gün önce komşularına oğlunu evlendireceğini söylediği öğrenildi.

4 AYDA İKİNCİ ŞEHADET HABERİ

İlk olarak, 31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından polis ekiplerine düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Özel Hareket Polisi Taner Cinpolat şehit edildiği haberi Yazıcık Mahallesi 3109 Nolu sokakta oturan ailesine verilmişti. Şehit Taner Cinpolat'ın doğup büyüdüğü sokağa, 111 gün sonra ise aynı mahallede yaşayan Cuma Akalın'ın ailesine şehadet haberi verildi.

Şahinbey ilçesi Yazıcık Mah. 3109 nolu sokak olarak bilinen sokağın adı ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda alınan kararla, değiştirilmiş, Şehit Taner Cinpolat'ın ismi verilmişti. Kararın ardından sokak başındaki eski tabela sökülerek, yerine Şehit Taner Cinpolat Sokağı yazan yeni tabela takılmıştı.

Şehit Er Cuma Akalın'ın ailesinin kaldığı ev ise tabelanın yakınında ve gösterdiği istikamette bulunması dikkat çekti.

Haber Ara