Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Gaziantep'teki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor

Gaziantep'teki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 12:08:59

Gaziantep'teki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince başlatılan çalışmalar sayesinde, kentteki eski yapılar restore ediliyor.

Başta tarihi Bey ve Şehreküstü mahalleleri olmak üzere kentin farklı noktalarında yürütülen restorasyon çalışmaları sonucu harabe görünüm, yerini şık ve nostaljik mekanlara bırakıyor.

Restorasyon çalışmalarının ardından kullanılabilir hale gelen yapıların, kafeterya ve müzeye dönüştürülerek turizme katkı sağlaması hedefleniyor. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken yapılar, ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

- "Avantajlı konumdayız"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in tarihin hemen her döneminde adından söz ettiren bir kent olduğunu söyledi.

Sanayi ve ticarette birçok kente model olan Gaziantep'i artık turizmde de iddialı konuma getirmek istediklerini belirten Şahin, kentin turizm konusunda gastronomi ve tarihi dokuların yanı sıra turistik ürünleriyle de avantajlı konumda bulunduğunu ifade etti.

Önceki belediye başkanlarının da tarihi eserlerin restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Önceki belediye başkanımız bu kapsamda bir çalışma başlatmış ve önemli mesafeler almıştı. Bizler de bu çalışmaların kapsamını genişletip daha geniş alana yayıp hız verdik. Kentimizin dört bir yanında restorasyon çalışmaları yürütülüyor. Çok şükür tarihi yapılarımız ayağa kalkmaya başladı. Sanayi gibi turizmde de iddialı konuma gelmek için kalkınma hamlesi sürdürüyoruz. Örneğin Gaziantep Kalesi'nin karşısındaki Hışva Han'ın restorasyonu bitti, yakında kullanıma açacağız. Hemen yanındaki Paşa Hamamı'nın restorasyonunu da kısa sürede tamamlayarak bir hamam müzesi haline dönüştürmeyi düşünüyoruz."

Haber Ara