Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Gaziantep'teki saldırının şifrelerinde sona doğru

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 07:02:00

Gaziantep'teki saldırının şifrelerinde sona doğru

Habertürk'ün haberine göre; Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne 1 Mayıs'ta bombalı araçla düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.
 
Saldırıyı düzenleyen IŞİD mensubu İsmail Güneş'in (32), 2015'te Suriye'ye gidip IŞİD yöneticisi kuzeni Ahmet Güneş'in de içinde olduğu Durmazlar grubunda eğitim aldığı öne sürüldü.
 
1 yıllık bomba eğitiminin ardından İsmail Güneş'in, kuzeni ile Gaziantep sorumlusu olan Yunus Durmaz'dan aldığı talimat üzerine olaydan 1 hafta önce Gaziantep'e geldiği iddia edildi.

ARACI KENDİSİ PATLATTI

İddiaya göre İsmail Güneş, 30 Nisan'da araç kiralama şirketinden kendi kimliğiyle bir minibüs kiraladı ve bir depoya götürdüğü araca Suriye'den getirilip kendisine teslim edilen 1 ton TNT patlayıcıyı yükleyip ateşleme düzeneğini kurdu.
 
1 Mayıs'ta polislerin emniyet müdürlüğünde toplanıp kutlamaların yapılacağı alana gideceğini düşünen Güneş'in amacının çok sayıda polisi şehit edip bugüne kadar yapılan en büyük bombalı eylemi gerçekleştirmek olduğu öne sürüldü.
 
Güneş'in, araçla emniyete girmeye çalıştığı, başaramayınca ateşleme düğmesine basarak aracı patlattığı iddia edildi.
 
Tutuklanan 32 kişininse İsmail Güneş ile irtibatlı olduğu bildirildi. Susma hakkını kullanan 32 kişi arasında Güneş'e yardım ve yataklık edenlerin bulunduğu belirtildi.

Polisin, bombayı Güneş'e teslim ettikten sonra Suriye'ye dönen kişinin de kimliğini tespit ettiği öne sürüldü.

Haber Ara