Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gaziantep'teki saldırıda ölenlerin kimlikleri belli oldu

Gaziantep'te dün gece kına gecesinin yapıldığı sokağa terör örgütünün düzenlediği canlı bomba saldırısında çoğu çocuk ve kadın 50 kişinin yaşamını yitirdi. Eğlencenin devam ettiği saat 23.00 sıralarında meydana gelen şiddetli patlamada ölenlerin kimlikleri belli oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-21 13:34:41

Gaziantep'teki saldırıda ölenlerin kimlikleri belli oldu

Patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarından yüzlerce kişi, sabahın ilk saatlerinden itibaren cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu morgu önünde beklemeye başladı. Kimlik tespiti ve teşhisi tamamlanan cenazeler, yer olmadığı için hastane morglarına götürülürken, yetkililerin görüşmeleri sonucunda saldırıda yaşamını yitirenlerin cenazelerinin yan yana toprağa verilebileceği belirtildi.

MORG ÖNÜNDE KRİZ MASASI

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı morg önünde HDP'liler tarafından da kriz masası kuruldu. Yakınlarına ulaşamayanlar, masadaki görevlilere isimlerini yazdırarak yakınlarının hangi morgda olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Otopsi merkezi önüne gelerek yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, "Bu saldırı sadece birimize, sadece bir gencimize, sadece bir ailemize yapılmış bir saldırı değil. Bu saldırı bütün Kürt halkına yapılmıştır, o düğün Kürtlerin düğünü olduğu için saldırıya uğramıştır" dedi. Toğrul, ölenlerin yakınlarına cenazeleri Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa vermeyi teklif ederek, "Biz hepimiz biriz bu sebeple bütün ailelere teklifim toplu cenaze töreni düzenlenmesi. Eğer cenazelerimizin otopsileri yetişirse bütün halkımızı öğle namazında tören için Yeşilkent Mezarlığı'na davet ediyorum" diye konuştu. HDP Gaziantep İl Başkanı Erkan Şahin de ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu belirterek, "2 yaşında var, 17 yaşında da var daha çok çocukları öldürdü. Yaşamını yitirenler için tam bir sayı biz de veremiyoruz. Olay yerine gittiğimizde çok kötü bir tabloyla karşılaştık. Savaş alanı gibiydi kan ve barut kokusu çok etkiliyordu insanı" dedi.

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Gaziantep'teki 'canlı bomba' saldırısında yaşamını yitiren 50 kişiden 9'unun otopsi ve kimlik tespiti çalışmaları devam ederken kimliği belirlenen 41 kişi şunlar:

Fatma Abdullah, Gurbet Akcan, Kamil Akdoğan, Bünyamin Akdoğan, Saliha Akdoğan, Muhammet Alpaslan, İsmail Alpaslan, Muhittin Alpdoğan, Ubeyit Alpdoğan, Hasan Alpdoğan, Kamile Ayhan, Nur Huriyet Ayhan, Metin Caner, Hüsam Cuma, Abdulhamit Çelikten, Süleyman Durak, Serhat Eryılmaz, Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Mirgin Gürbüz, Salih İlper, Yusuf İlter, Murat Kalay, Hakkı Okur, Mehmet Ali Özcan, Nergiz Özcan, Kerem Özer, Semanur Özer, Mehmet Ali Taş, Devran Toruman, Osman Toruman, Vesile Toruman, Sinan Urtekin, Ahmet Urtekin, İbrahim Urtekin, Mehmet Urtekin, Muhammet Yağız, Aliye Yağız, Süreyya Yağız, Orhan Yavuz ve Şükran Ayhan.

SON 4 YILDA 5.PATLAMA

Gaziantep'te 2012 yılının 20 Ağustos'unda Karşıyaka Polis Merkezi önüne çekici ile park ettirilen otomobildeki bombanın infilak ettirilmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Gaziantep'te geçen 1 Mayıs'ta da Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi, Kamil Ocak Stadyumu ile iş merkezlerinin ve birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Demokrasi Meydanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Emniyet Müdürlüğü ile ek binasının bulunduğu bölgeye düzenlenen canlı bomba saldırısında 3 polis şehit olmuştu.

Gaziantep'te, 19 Mayıs'ta ise polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda IŞİD'in sözde Türkiye Emiri Yunus Durmaz'ın üzerindeki intihar yeleğini patlatmıştı.

Ankara'da 10 Ekim'de 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren IŞİD'li 2 canlı bombayı, kente getirdiği için aranan Halil İbrahim Durgun, 14 Kasım'da polisin Gaziantep'te bir hücre evine düzenlediği operasyon sırasında üzerindeki bombaları patlatması sonucu 5 polis yaralanmıştı.

Haber Ara