Dolar

32,3326

Euro

35,1252

Altın

2.303,54

Bist

9.079,97

Gaziantep'te turizminde Çingene Kızı yoğunluğu

Amerika'dan Türkiye'ye getirilen Çingene Kızı'nın parçlarının tamamlanmasıyla Gaziantep'te turistlerin yoğun ilgisini gördü. 12 parça mozaik, hem sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesine hem de kent turizmine kış sezonunda ilgiyi artırdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-08 12:49:04

Gaziantep'te turizminde Çingene Kızı yoğunluğu

Gaziantep'in simgesi haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin, 60 yıllık bir ayrılığın ardından ABD'den anavatanına getirilen 12 parçası, "ölü sezon" olmasına rağmen kente ve Zeugma Mozaik Müzesi'ne ilgiyi artırdı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in 2018 yılı için olan "1 milyon turist" hedefini tutturduklarını belirterek, bunun moral ve motivasyonunu yaşadıklarını söyledi.

Kentin en büyük değerlerinden olup çıkarıldığı günden bu yana kentin adeta simgesi haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin, yıllar önce kaçakçılar tarafından yurt dışına kaçırılan 12 parçasının büyük uğraşlar sonucunda ait olduğu topraklara döndüğünü hatırlatan Şahin, "Çingene kızının ailesine kavuşması, 60 yıllık hasretin bitmesine yönelik çok güzel bir lansman yaptık. Yurt dışındaki eserlerimizin vatanına dönebildiğini gösteren bir örneğin yaşanması ve bu eserlerin burada sergilenmesi bir fark yarattı. Şimdi, 'Daha önce ben görmüştüm' diyenlere ama gel bir de Çingene kızının ailesini gör, kuş çeşitlerini gör, kız kardeşi Belkıs'ı gör dediğimiz bir gelme sebebimiz var." diye konuştu.

"Kış sezonu olmasına rağmen turlar devam ediyor"

Başkan Şahin, turizmde kış sezonunun hareketsiz bir mevsim olduğunu, bölgede turizm sezonun nisan ayında başladığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Buna rağmen şehirde çok ciddi şekilde turlar devam ediyor. Kış olmasına rağmen gelişler devam ediyor. Müzeye gelişlere baktığınız zaman bunun yüzde 15'inin yabancı turist olduğunu görüyoruz. Müzemizin 2018'de yaklaşık 270 bin ziyaretçisi var. Bu ayda da geçen ocak aylarına göre yüksek bir ziyaretçi sayısı var. Bunun da nedeni Çingene Kızı mozaiğinin yeni parçaları. Toplumun çok hoşuna gitti, büyük bir merak duygusu uyandırdı. Hem de Avrupa ve Amerika'daki eserlerimizin anayurduna dönebilmesinin büyük bir keyfini yaşıyor ve bunu görmek istiyorlar. Herkesi 'Gaziantep'e gelme zamanı' deyip, davet ediyoruz."

Haber Ara