Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Gaziantep'te patlayan bomba bilyelerle, metal paralarla güçlendirilmiş'

'Saldırıda çok sayıda insanın ölmesi hedeflenmiş. Bomba bilyelerle, metal paralarla güçlendirilmiş. Canlı bombanın son anda vazgeçmesi ya da başaramama ihtimaline karşı dışarıdan harekete geçirilecek ikinci bir düzenek hazır tutulmuş. Canlı bomba eylemi sırasında dışarıda gözcülük yapan, ikinci bir patlama olacak diye halkı paniğe sevk etmeye çalışan, ikinci butonu elinde tutan iki isim üzerinde de duruluyor.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-22 08:46:49

'Gaziantep'te patlayan bomba bilyelerle, metal paralarla güçlendirilmiş'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Gaziantep'te kına gecesinde patlayan bombanın net olarak bir canlı bomba olduğunu ve DNA testi sonucu canlı bombanın yaşının "12-14 yaşlarında bir çocuk olduğunu" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi, bombanın bilyeler ve metal paralarla güçlendirildiğini yani "çok sayıda insanın ölmesinin hedeflendiğini" yazdı.

İşte yazının ilgili kısmı:

BİLYELER, PARALAR

"Saldırıda çok sayıda insanın ölmesi hedeflenmiş. Bomba bilyelerle, metal paralarla güçlendirilmiş. Canlı bombanın son anda vazgeçmesi ya da başaramama ihtimaline karşı dışarıdan harekete geçirilecek ikinci bir düzenek hazır tutulmuş. Canlı bomba eylemi sırasında dışarıda gözcülük yapan, ikinci bir patlama olacak diye halkı paniğe sevk etmeye çalışan, ikinci butonu elinde tutan iki isim üzerinde de duruluyor."

7828918-1200x675

"İKİ KİŞİ DAHA..."

"Canlı bombanın son anda vazgeçmesi ya da başaramama ihtimaline karşı dışarıdan harekete geçirilecek ikinci bir düzenek hazır tutulmuş. Canlı bomba eylemi sırasında dışarıda gözcülük yapan, ikinci bir patlama olacak diye halkı paniğe sevk etmeye çalışan, ikinci butonu elinde tutan iki isim üzerinde de duruluyor."

Hürriyet'in haberine göre soruşturma kapsamında bölgedeki tüm güvenlik kamera ile MOBESE görüntüleri toplanarak incelemeye alındı. İlk incelemede, patlamanın hemen ardından araçla kaçan iki kişinin görüntüsüne ulaşıldı. Bu kişilerin eylemci çocuğu olay yerine getirdikleri, gözcülük yaptıkları, eylemin ardından kaçtıkları öne sürülüyor. Eylem talimatını ise IŞİD'in Türkiye-Suriye sınır sorumlusu Deniz Büyükçelebi'nin verdiği değerlendiriliyor.

"SIZMA SURİYELİLER VASITASIYLA MI OLDU?"

"DNA çalışması ile canlı bombanın kimliği, uyruğu ve cinsiyeti belirlenmeye çalışılıyor. Düğün açık havada yapılmış. Patlamanın olduğu yerin hemen altında Suriye'den gelenlerin oturduğu bir yer var. Oradan bir sızma mı olduğu sorusunun cevabı aranıyor."

IŞİD'İN HÜCRELERİ

"Ama şu bir gerçek ki DEAŞ'ın bırakın Gaziantep'i, İstanbul'da dahi bu tür eylemleri yaptıracak hücreleri var."

"KAYITLAR AYDINLATACAK"

"Patlamanın ardından incelemeye alınan bölgedeki kamera kayıtları birçok şeyi çözecek. Canlı bombanın nasıl geldiği, onu takip edenlerin olup olmadığını kamera kayıtlarının aydınlatması bekleniyor."

Haber Ara