Dolar

32,5707

Euro

34,9244

Altın

2.426,27

Bist

9.722,09

'Gaziantep'te bomba patladığı sırada muhalifler, Suriye'ye yönelmişti'

Selvi, 'Cerablus operasyonu ile Antep saldırısının aynı zamana denk gelmesi tesadüf değil' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-22 08:59:11

'Gaziantep'te bomba patladığı sırada muhalifler, Suriye'ye yönelmişti'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Gaziantep'te yaşanan canlı bomba saldırısını bugünkü köşesine taşıdı. Selvi, o kına gecesinde bombanın patladığı/patlatıldığı sıralarda Suriyeli binlerce muhalifin operasyon için harekete geçtiği ve bu bomba saldırısının Cerablus'a karşı bir misilleme olabileceğini yazdı.

İşte o ifadeler:

IŞİD İDDİANAMESİNDEKİ KAYIT: AMEL

DEAŞ'ın bu tür saldırıları uzun bir süredir planladığı anlaşılıyor. DEAŞ iddianamesinde, Gaziantep sorumlusu Yunus Durmaz'ın, “PKK'lılar düğün yapıyorlar. Bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenler de var. Ama geneli PKK'lı ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor. Böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum, bugünlerde düğün var derseniz amel yapacağız inş.” şeklindeki yazışmalarına yer verilmişti.
IŞİD'linin “Amel” dediği bombalı eylemdi.

"CERABLUS'A MİSİLLEME"

Peki şimdi neden?

Güvenlik birimleri IŞİD saldırısının Cerablus operasyonuna bir misilleme olduğu kanaatindeler. DEAŞ, Menbiç'ten atıldı. Menbiç operasyonunu PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri gerçekleştirdi. Cerablus operasyonu, Suriyeli muhalifler tarafından yürütülecek.

Gaziantep'te canlı bombanın patladığı gece 1800-3 bin arasında Suriyeli muhalif operasyon için Suriye'ye yönelmişti. Cerablus operasyonu ile Antep saldırısının aynı zamana denk gelmesi tesadüf değil. Bu, zaman ayarlı bir eylem. Mühimmat ve birlik hareketliliğinden Cerablus operasyonunun geldiğini gören IŞİD'in, Gaziantep'teki hücrelerini harekete geçirdiği düşünülüyor. IŞİD, Suriye'de önce Menbiç'i kaybetti. Şimdi Cerablus'tan atılacak. Ardından sırada Rakka var.

IŞİD, sadece Rakka'yı değil, Suriye'yi kaybedecek. IŞİD'le mücadele ediliyor ama bedeli biz ödüyoruz.

Haber Ara