Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Gaziantep'te 15 milyon maske üretimi için protokol imzalandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-13 16:38:25

Gaziantep'te 15 milyon maske üretimi için protokol imzalandı
Gaziantep'te, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 15 milyon maske üretilmesi için protokol imzaladı.

Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Fikret Kileci ve NAKSAN Holding yetkilileri Valilik binasında bir araya gelerek hazırlanan protokolü imzaladı.

Gül, törendeki konuşmasında, salgınla mücadele kapsamında Gaziantep'te önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığının tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de maske dağıttığını anımsatan Gül, "Geldiğimiz noktada Türkiye normalleşiyor. Çok şükür mücadele sonunda vakalar kontrol altına alınıyor. Normalleşme adımları da birçok ilde atıldı. İnşallah yakında zamanda da Gaziantep'te bu sağlanmış olacak." dedi.

İmzalanan protokol kapsamında 15 günde 15 milyon maskenin üretileceğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Kontrollü yaşam kapsamında 3 şeye dikkat etmeliyiz. Kronik hastalığı olanlarla beraber çocuk ve yaşlılarımızın sokağa çıkmaması gerekiyor. Sokağa çıkma zorunda olanların da maske takması ve sosyal mesafeyi muhafaza etmesi lazım. Bununla ilgili kentteki maske kullanımını artırmak istiyoruz. Bu bilinçle GAİB Başkanımız bize 15 milyon maskeye yetebilecek kumaşı hibe etti. NAKSAN firmamız bunun ambalajını karşıladı. İşçiliğini de izinli olarak gerçekleştiren firmalara belediye bütçesinden ödemek koşuluyla gerçekleştireceğiz. Sosyal Destek Vefa Grubumuz da bunları vatandaşlara dağıtacak. Hedefimiz 15 günde 15 milyon maske üretmek."

Çalışmayı şehri ve Türkiye'yi korumak adına gerçekleştireceklerini aktaran Gül, vatandaşların da bu konuda daha dikkatli olmasını istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de alınacak tedbirlerin hayata geçirilmesiyle Gaziantep'in yakında çifte bayram yapabileceğini belirtti.

GAİB Başkanı Fikret Kileci ise alışkanlıkların değiştirilmesi ve halk sağlığı için kurallara uyulması çağrısında bulundu.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara