Dolar

32,5193

Euro

34,7717

Altın

2.495,68

Bist

9.524,59

Gaziantep'in incisi: Alinazik kebabı tarifi

Gaziantep'e özgü bir lezzet olan alinazik kebabını evde de hazırlayabilirsiniz...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 08:33:45

Gaziantep'in incisi: Alinazik kebabı tarifi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Gaziantep'le bütünleşmiş ve sofraların baş tacı haline gelen Alinazik Kebabı, yapımı zahmetli de olsa lezzetli yemekler arasında. Evde denemek isteyenler için gerekli malzemeleri ve yapılışını sizler için derledik:

MALZEMELER

-600 gram kuşbaşı dana eti

-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 adet orta boy kuru soğan

-1 yemek kaşığı domates salçası

-1 su bardağı sıcak su

-1 tatlı kaşığı kekik

-1/2 tatlı kaşığı pul biber

-1/2 çay kaşığı tuz

-1/4 çay kaşığı karabiber

YOĞURTLU PATLICANI İÇİN

-4 adet büyük boy patlıcan

-2 su bardağı

-süzme yoğurt

-3 diş

-sarımsak

-1 yemek kaşığı

-zeytinyağı

-1/2 çay kaşığı

-tuz

SERVİS İÇİN

-1 adet orta boy domates

-1 adet orta boy yeşil biber

-2 yemek kaşığı

-tereyağı

-1 çay kaşığı

-kırmızı toz biber

-1 adet

-tırnak pide

YAPILIŞI

1-Kebabın taban kısmını oluşturacak olan sarımsaklı yoğurtlu patlıcanı hazırlamak için; patlıcanları bol suda yıkadıktan sonra kurulayın. Bir şiş ya da çatal yardımıyla bir kaç yerinden delin.

2-Ocak üzerine yerleştireceğiniz közmatikte, yüksek ateşte ya da önceden ısıtılmış fırında renkleri değişip, yumuşayana kadar aralarda ters çevirip patlıcanları közleyin.

3-Eti hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. Soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.

4-Kavrulan soğanlara yıkadıktan sonra suyunu süzdürüp, kuruladığınız dana etlerini ekleyin ve renk alana kadar yüksek ateşte kavurun.Kapağını kapattıktan sonra orta ateşte suyunu çekip, yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

5-Suyunu çeken etlere tereyağı, domates salçası, kekik, kırmızı pul biber, karabiber katın. Sıcak su ve son olarak tuz kattıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

6-Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını ılık duruma geldikten sonra dikkatli bir şekilde soyun. Küçük küpler halinde doğrayın.

7-Sarımsakları rendeleyin. Doğradığınız közlenmiş patlıcanları sulanmaması için bekletmeden koyu süzme yoğurt ile karıştırın. Tuz, zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin.

8-Servisi esnasında kullanmak üzere; tırnak pideyi uzun ince şeritler halinde kesin. Dört eşit parçaya böldüğünüz domates ve yeşil biberi yağda kızartın.

9-Geniş bir servis tabağı alın.Tabanını sarımsaklı yoğurtlu patlıcan ile kaplayın. Üzerine yumuşayana kadar pişirdiğiniz etleri alın. Kızarmış biber ve domates dilimlerini, tırnak pideyi yerleştirin.

10-Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Kırmızı toz biberi ekleyin ve kızgın tereyağı ile karıştırdıktan sonra sakınmadan Alinazik kebabının üzerine gezdirin. Sıcak olarak, bekletmeden servis yapın.

Haber Ara