Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Gazi Meclis'te O Gece' kitabının tanıtım töreni

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: (2)- 'O gece tüm siyasi partilerden 100'ün üzerinde milletvekili, millet adına göğsünü siper ederek TBMM'yi savunmayı bir görev bildi'- CHP Grup Başkanvekili Gök: -'Sabaha kadar bombaların altında halktan aldığımız yetki çerçevesinde gerekirse canımızı da ortaya koyma kararlılığı içerisinde mücadele ettik'- MHP Grup Başkanvekili Akçay:- 'Öyle inanıyorum ki

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 16:56:24

'Gazi Meclis'te O Gece' kitabının tanıtım töreni
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "O gece tüm siyasi partilerden 100'ün üzerinde milletvekili, millet adına göğsünü siper ederek TBMM'yi savunmayı bir görev bildi" dedi.

Elitaş, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın "Gazi Meclis'te O Gece" kitabının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Ünüvar'ın o gece yaşananları en iyi şekilde yansıttığını bildirdi.

O gecenin, 1920 tarihindeki gibi TBMM'nin ikinci defa Gazi olduğunu ispat ettiğini belirten Elitaş, "O gece tüm siyasi partilerden 100'ün üzerinde milletvekili, millet adına göğsünü siper ederek TBMM'yi savunmayı bir görev bildi. Kalplerindeki iman ve gönüllerindeki demokrasi şuuruyla milli iradeye yapılmış bu silahlı terör örgütüne karşı bombaların altında kahraman Türk milletine yaraşır davranışla kahramanlık gösterdiler." dedi.

Sadece TBMM'deki milletvekilleri değil Türkiye'nin her yerinde milletvekillerinin sabaha kadar meydanlarda üniformalı terörizme karşı mücadele için gayret gösterdiğinin altını çizen Elitaş, aziz Türk milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu vurguladı.

Elitaş, Allah'tan bir daha 15 Temmuzlar yaşatmamasını, Türkiye'nin, birlik ve beraberliğine olan inancını devam ettirmesini temennisi etti.

- "O geceyi birlikte dayanışma duygusu içerisinde takip ettik"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de 15 Temmuz gecesinin, kendilerinden sonraki kuşakların da öğrenmesi gereken bir gece olduğunu belirtti.

O gece bir şeylerin olduğunu farkettiklerinde CHP Genel Merkezi'ne gittiklerini ve gelişmeleri oradan takip etmeye başladıklarına değinen Gök, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bombaların yağdırıldığına, kurşunların yağdırıldığına bizzat tanık olunca AK Parti Grup Başkanvekillerini ve Meclis başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'yı arayarak durumun vehametini kendim bildirdim. O geceyi birlikte dayanışma duygusu içerisinde takip ettik." dedi.

Meclisin açıldığının kendilerine duyurulması ile genel merkez binasında bulunan milletvekilleriyle TBMM'ye geldiklerini belirten Gök, şöyle devam etti:

"Birbirimizle kucaklaştık ve ileriye dönük umutlarımızı, iddialarımızı ve bir darbe girişiminin çökmesine neden olacak açıklamalarımızı Meclis Genel Kurulunda hep beraber yaptık. İnanıyorum ki hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin herkesin darbeye karşı ortak bir duruş sergilemesi darbe girişiminin moral ve motivasyonunu bozan en önemli etkenlerden biri olmuştur. Meclis de bence bu yüzden bombalanmıştır. Sabaha kadar bombaların altında halktan aldığımız yetki çerçevesinde gerekirse canımızı da ortaya koyma kararlılığı içerisinde mücadele ettik."

Gök, Türkiye'de yeni bir siyaset dilinin oluşması, toplumdaki demokrasi kültürünün genişletilmesi ve bir daha darbelere yol açılmaması adına kararlı tutumlarını o gece olduğu gibi bugünde gösterdiklerini kaydetti.

- "O an yaşadığımız atmosferi..."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise aylar süren yoğun çalışma sonunda ortaya çıkarılan kitabın bir Meclis yayını olarak tanıtılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi çok önemli hadiselerin yaşandığını, tarih boyunca rastlanılmayan büyük bir ihanet suikasti ile karşı karşıya kalındığını belirten Akçay, bu suikastin milli iradeye yönelik gerçekleştirildiğini anlattı.

Darbe girişimi hareketliliğinin başladığı ilk dakikalardan itibaren MHP Genel Merkezinde Genel başkan Devlet Bahçeli başkanlığında ani istişareler doğrultusunda o an Ankara'da bulunan tüm milletvekilleriyle milli iradeyi savunmak adına Meclise gittiklerini vurgulayan Akçay, şunları ifade etti:

"O an yaşadığımız atmosferi, duygudaşlığı milli ruh içerisinde hep birlikte gösterdik. Sokaklarda aziz milletimizin tüm fertleri darbe karşıtlığını sergilerken diğer tüm kurumlarımız da başarıyla bu darbe girişimini bertaraf etme gayreti göstermiştir. Öyle inanıyorum ki 15 Temmuz'da sarf edilen mücadele çocuklarımız ve torunlarımıza bırakacağımız en büyük şeref olacaktır. Bu düşüncelerle kitabı hazırlayan Sayın Necdet Ünüvar'a, Meclis Başkanımıza ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum."

- "79 milyona kurmuş olduğu bir pusuydu"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de 15 Temmuz gecesi gibi bir gecenin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

15 Temmuz gecesinde çeşitli illerde olduğu gibi Ankara'da TBMM'nin de yoğun bombardıman altında kaldığına dikkati çeken İnceöz, pek çok milletvekili ile silah arkadaşı olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

İnceöz, 15 Temmuz'da asrın en uzun gecesinin yaşandığı belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değildi. 40 yıldır devletin içerisine hain ve sinsice örgütlenenlerin, 79 milyona kurmuş olduğu bir pusuydu. Bu bir darbe girişimi değil bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanımızın 'Meydanlara çıkın' ifadesi, Başbakanımızın meydanlara çağrısı... Bizler daha o çağrı gelmeden evimizden 'Vatansa gerisi teferruat' diyerek soluğu Meclis'te aldık. O gece Gazi Meclis bombalandı. Bombalar altında millet iradesine sahip çıkma gayreti içerisinde olduk. Milli iradeye sahip çıkan değerli milletvekillerime, aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum."

- "Bu kitap 7 saatlik hadisenin 700 sayfalık bir özetidir"

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise "Gazi Meclis'te O Gece" kitabının sadece yazarı olduğunu, kahramanlarının ise Mecliste bulunduğunu dile getirdi.

15 Temmuz'un karanlık ve uzun bir gece olduğuna işaret eden Ünüvar, "O gece 247 şehidimiz oldu. Kendisini tanklara, silahlara siper etmiş asil milletimiz... Tarihe not düşmek adına bu kitabı yazdık. Bu kitap 7 saatlik hadisenin 700 sayfalık bir özetidir. Esasında tarihi bu millet yazdı. Bu milletin parlamentodaki temsilcilerinin neler yaptığını bu kitapta yazdık. Bu kitapta eksik ve kusurlar varsa o kusurlar bana aittir. Onur milletvekillerimize eksik ve kusur bana aittir." ifadesini kullandı.

Ünüvar, 15 Temmuz'da Mecliste grubu bulunan 4 partiden 3'ünün verdiği mesajın "Lütfen bu millete ayar vermeye çalışmayın, ayar verirseniz biz iktidarı, muhalefetiyle karşınızdayız" olduğuna dikkati çekti.

Ünüvar, o günü yazmanın önemli olduğunu ve bu fırsatı kendisine veren TBMM Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere tüm siyasi partilere teşekkürlerini sundu.

Konuşmalar sonrası Ünüvar, salondakilere kitabını takdim etti.

(Bitti)

Haber Ara