Dolar

32,5752

Euro

34,9885

Altın

2.431,43

Bist

9.770,19

Gazi Mahallesi'nde cenaze için anlaşma sağlandı

Bağcılar'da polisle girdiği çatışmada ölen Günay Özarslan'ın iki gündür Gazi Cemevi'nde bekletilen cenazesi bugün kaldırılıyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-27 14:28:44

Gazi Mahallesi'nde cenaze için anlaşma sağlandı

Alevi dernekleri temsilcileri, Bağcılar'daki polis operasyonu sırasında öldürülen ve cenazesi iki gündür Gazi Cemevi'nde bekletilen Günay Özarslan'ın cenaze töreni için vali yardımcılarıyla görüştü. Görüşme, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Başkanı Gani Kaplan, CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı, HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Turgut Öker ile İstanbul Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ve Nurullah Naci Kalkancı arasında yapıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Valilik, bugün saat 16.00'da cenazenin Alevi inancına göre Gazi Cemevi'nden kaldırılmasına izin verdi. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, tören sırasında polisin bölgeden çekileceğini söyledi.

Günay Özarslan, cuma günü, polisin İstanbul genelinde düzenlediği operasyonlar sırasında Bağcılar'da çıkan çatışmada öldürülmüştü. Emniyet, Özarslan'ın DHKP/C üyesi olduğu ve canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı şüphesiyle arandığını açıklamıştı. Polis, 'yasa dışı grupların cenaze töreni üzerinden örgüt propagandası yapacağı' gerekçesiyle cenazenin cemevinden çıkışına izin vermiyordu. Polisle, cemevindeki gruplar arasında çatışmalar yaşanmış, bir polis memuru da silahlı saldırıda şehit olmuştu. 

Haber Ara