Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

Gazeteciler Federasyonu şehit Filistinli meslektaşlarını savundu

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu İsrail’i ölümlerle ilgili “yalan söylemek ve örtbas etmekle” suçladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-13 19:06:44

Gazeteciler Federasyonu şehit Filistinli meslektaşlarını savundu

TIMETURK | ÇEVİRİ

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) İsrail'i ölümlerle ilgili “yalan söylemek ve örtbas etmekle” suçladı.

'YALAN VE ÖRTBASA SON VERİN' ÇAĞRISI

Federasyondan yapılan açıklamada İsrail hükümeti “ölümleri haklı göstermek için yalan üretmekle” suçlandı. Açıklama 6 Nisan'da Filistinli gazeteci Yaser Murtaja'nın öldürülmesine cevaben gerçekleştirildi.

IFJ, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman tarafından öne sürülen ve Gazeteci Murtaja'nın Hamas'ın silahlı kanadı Al Kassam Tugayları'nın bir ajanı olduğu şeklindeki asılsız iddiaları sert biçimde reddetti.

"MURTAJA İDDİA ETTİĞİNİZ GİBİ AJAN DEĞİLDİ"

IFJ açıklamasında Murtaja'nın 2015 yılında Hamas kontrolündeki Gazze'de güvenlik güçlerinin kötü muameleleri hakkında bir şikayette bulunduğunu aktardı. Aynı zamanda basında çıkan haberleri de referans göstererek öldürülen Murtaja'nın burs almak üzere Amerika'ya başvurduğu ve başvurunun incelendiğini haberini aktardı.

IFJ Genel sekreteri Anthony Bellanger, Liberman'ı bir propaganda ve örtbasa dahil olmakla suçladı.

BELLANGER: LIBERMAN ÖRTBASÇILIKLA DAHA ÇOK İLGİLİ

“İsrailli askerlerin bir gazeteciyi öldürdüğü çok açıktır. Savunma Bakanı ise Yasser'in katillerini adalete sunmak için şeffaf ve detaylı bir araştırma yapmak yerine propaganda çığırtkanlığı yapmak ve örtbasçılıkla daha çok ilgilidir” şeklinde konuştu.

İsrail'in işgalinin kirli gerçeğini ortaya çıkarmak için çalışan şehit Yaser Murtaja'ya dair şu açıklamayı da yaptı: “İsrailli yetkililer için katili yargılamak adına yalanlar üretmeyi durdurmanın zamanı gelmiştir ve Filistinli gazetecileri öldürmeye son vermenin de zamanıdır.”

Yasser Murtaja geçtiğimiz Cuma günü Gazze sınırında üzerinde basın yazan yeleği olduğu halde karnından vurularak şehit edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara