Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Gazeteci Koçak Timetürk'e konuştu!

YÖK'ün öğretim elemanlarına gönderdiği 'Doçentlik müracaatında yabancı dil puanının yükseltilmesi gerektiği fikrine katılıyorum/katılmıyorum' sorusu üzerine Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Yeni Akit yazarı Fatma Gülşen Koçak, sosyal medyada ve bazı sitelerde hakkında çıkan haber ve paylaşımlara ilişkin Timetürk'e açıklamada bulundu

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-25 20:23:48

Gazeteci Koçak Timetürk'e konuştu!

Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde kullanmış olduğu ifadelerin çarpıtılarak sunulduğunu dile getiren Koçak, "Kesinlikle dil sınavlarında hakkıyla yüksek puan alanları kastetmedim" dedi. Koçak, sözkonusu paylaşımlarının yeni yetişen akademisyenlerin uğradığı bazı haksızlıklara karşı hassasiyete davet amacını taşıdığını belirtti.

Akademi camiasından bu hususta kendisine çok sayıda bildirimler geldiğini hatırlatan Koçak, gazetecilik sorumluluğunu yerine getirirken meselenin bağlamından koparılarak lince maruz kaldığını vurguladı.

Gazeteci Koçak, ayrıca konuyla ilgili Timetürk'e yazılı metin iletti. İşte Koçak'ın yazılı açıklaması;

Kamuoyuna Açıklama

"Akademi dünyasından birçok kişinin mesleki sorunlarını dile getirmemiz için ricada bulunduğu bir ortamda, ben de iyi niyetle onların sorunlarının çözümü yönünde birkaç paylaşımda bulundum.

Toplumun farklı kesimlerinden gelen meseleleri gündeme getirmek gazetecilik mesleğinin bir gereğidir. 

Bazı akademisyenlerin dillendirdiği problemleri gündeme getirmem de bu sorumluluk bilinciyle gerçekleşmiştir.

Söz konusu paylaşımlarımdan sonra sosyal medyada bazı hesapların meseleyi bağlamından koparıp linç kültürüne katkıda bulunma çabasına hakikaten üzülerek şahit oldum. 

Ancak ifadelerim her ne kadar maksadını aşmış şekilde anlaşılıyor olsa da, durumun vahametini anlamak isteyen ve bu soruna iyi niyetle yaklaşanlar için şunun bir kez daha altını çizerek söylüyorum;

"Dil sınavlarında hakkıyla yüksek puan alanları kesinlikle kastetmedim."

Mesele şu ki; dereden karşıya geçen kayığı yakıyor, dama çıkan merdiveni atıyor.

Geriden gelen akademisyenlerin önü kesilmeye çalışılıyor.

İfade etmek istediğimiz aslında budur.

Sürekli gelen yeni kurallar, arkadan gelen akademisyen adaylarına bir çeşit haksızlıktır.

Bana üniversitelerden sayısız e-mail geliyor. Doktorasını bitirip kadro alamayanlar, zor şartlarda doçent olup profesörlük düzeyine geldiği halde doçent kadrosu verilmeyenler…

Tam dosyasını hazırladığı anda yeni şartlar veya kurallar getirildiği için akademik kariyerini tamamlayamayan yüzlerce akademisyen var.

Elçiye zeval olmaz.

Mesele budur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara