Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Gazeteci Kaplan Davutoğlu’na meydan okudu: Adamsanız dava açarsınız

Gazeteci Hilal Kaplan, YouTube kanalında yayınladığı “Hodri Meydan: Neymiş bu Pelikan?” başlıklı videoda, Başbakanlığı döneminde Davutoğlu’nun neler yaptığını belgeler öne sürerek kronolojik olarak anlattı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-17 19:59:50

Gazeteci Kaplan Davutoğlu’na meydan okudu: Adamsanız dava açarsınız

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongre sürecini hatırlatan gazeteci Kaplan, Davutoğlu'nun kendi iddialarını hatırlatarak eleştiri getirdi.

"Davutoğlu ekibi"

Ahmet Davutoğlu'nun kongrede Fetullahçı Terör Örgütü'nün 17 Aralık operasyonunu yerden yere vurduğunu hatırlatan Hilal Kaplan, sadece altı ay sonra yaşanan değişikliği deşifre etti. Sürece dair kendi hatırlarını da ilk kez açıklayan Kaplan, Davutoğlu'nun ekibinden Osman Sert ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

17 Aralık Kumpasını destekleyen ve Başkanlık sistemine karşı çıkan Osman Sert'in kendisinden beklediği desteği alamadığı için bozulduğunu anlatan Kaplan'ın videosu kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Ahmet Davutoğlu'nun ekibinden Osman Sert'in davetine bir süre sonra Mustafa Karaalioğlu'nun da katıldığını ve kendisine aba altından sopa gösterildiğini anlatan Kaplan, videosunda 7. yıl önce gerçekleşen 17 Aralık kumpasının iç yüzüne dair paylaşımlarda bulundu.

Kaplan: Milletvekilliği teklif ettiler

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan sıfatıyla Taraf gazetesinin sahibi Alkım Kitapevini ziyaretini hatırlatan Kaplan şunları ifade etti:

“Sonraki adres de Sözcü mü?' paylaşımım yüzünden dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından troliçe denilerek hakarete uğradım. Bir takım muhalif çevrelerin ve onların peşine takılan eski AK Partililerin sarıldıkları o lafın çıkışı bu eleştiridir.”

17 Aralık operasyonu

Ayrıca Davutoğlu'nun 17 Aralık operasyonu sonrası yapılan Yüce Divan oylamasında Ak Partili vekilleri nasıl yakın markaja aldığı ve oylama öncesi yurt dışına gittiğini hatırlatan Kaplan'a göre, Davutoğlu bunları Erdoğan'ı köşeye sıkıştırmak için bilerek yaptı.

Çok konuşulan “Dolmabahçe mutabakatı” ve “izleme heyeti” tartışmalarının da aktarıldığı videoda, Kaplan “izleme heyetinde” adının geçtiğini gazetelerden öğrendiğini ve teklif gelse dahi reddedeceğini söyledi.

Davutoğlu'nun yakın çalışma ekibinden Hatem Ete'nin 7 Haziran seçimlerinden önce kendisine “sus payı” milletvekilliği teklif ettiği ilk kez anlatan Kaplan, bu teklifi reddettiğini açıkladı.

Meydan okudu

Türkiye'nin yakın siyasi tarihine ışık tutan videoda Ahmet Davutoğlu ve ekibinin medya üzerindeki sansürünü de deşifre eden Hilal Kaplan, meydan okuyarak videosunu bitirdi. “Eğer suçladığınız bensem, liseli ergenler gibi sağda solda konuşarak dedikodu yapmayın. Dava açın ve bana bu fırsatı verin.”

Kaynak: Yekvücut.com

Haber Ara