Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gazeteci Hilal Kaplan ve şehit eşine yönelik sosyal medya paylaşımına suç duyurusu

Kaplan ve şehit eşi Esman Yılmaz'ın avukatı, paylaşımda bulunan Ebubekir S. hakkında, 'hakaret' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu- KADEM, 15 Temmuz Derneği ve UMED yetkilileri ile mağdur kadınların avukatı tarafından yapılan basın açıklamalarında, sosyal medyadaki küfürlü paylaşımlara dikkat çekildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-27 12:37:48

Gazeteci Hilal Kaplan ve şehit eşine yönelik sosyal medya paylaşımına suç duyurusu
Gazeteci Hilal Kaplan ve şehit eşi Esman Yılmaz'ın avukatı, hakaret içeren sosyal medya paylaşımında bulunan Saadet Partisi Tokat yöneticisi Ebubekir S. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Kaplan ve 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz'ın avukatı Mehmet Sarı, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Bir kişinin Hilal Kaplan'ın Ayasofya-i Kebir Camisi'nden yaptığı paylaşımı alıntılayarak Twitter'da ahlaka ve hukuk kurallarına aykırı bir şekilde saldırdığı ve hakarette bulunduğu belirtilen dilekçede, bu kişinin Saadet Partisi Tokat yöneticisi Ebubekir S. olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi.

Dilekçede, şüphelinin Türk Ceza Kanunu'nda yer bulan, "alenen hakaret" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından yargılanarak cezalandırılması talep edildi.

- Açıklamalar

Suç duyurusu dilekçesinin sunulmasının ardından adliye önündeki alanda, mağdurlar Hilal Kaplan ve Esman Yılmaz'ın avukatı Sarı ile 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Halime Kökçe ve Kadın ve Demokrasi Derneği'nden (KADEM) bir avukat tarafından yazılı açıklamalar yapıldı.

Açıklamalarda, Kaplan ve 15 Temmuz şehit ailesine yönelik hakaret içerir paylaşımlar kınanırken, saldırganın bu çirkin paylaşımla kadına yönelik şiddetin bir türünü sergilediği ve bu suçun affedilir bir yanının olmadığı ifade edildi.

Açıklamalarda, "küfürsüz hayat mümkün" dövizleri de açıldı.


Haber Ara