Dolar

32,4980

Euro

34,7848

Altın

2.419,99

Bist

9.676,01

Gazeteci Demirel'in katil zanlısı damadı tutuklandı

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in katili damat Cemil Karanfil tutuklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 15:55:55

Gazeteci Demirel'in katil zanlısı damadı tutuklandı

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren damadı Cemil Karanfil İzmir Konak'ta İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çimlerin üzerinde yatarken şüpheli hareketleri üzerine yakalanmıştı.

Karanfil'in üzerinden başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, kayınpederi Kadir Demirel'i geçtiğimiz 29 Mayıs'ta öldürdükten sonra kayıplara karışan Cemil karanfil'in tanınmamak için ayrıca sakal bıraktığı da ifade edilmişti.

Cemil Karanfil İzmir'de yakalandıktan sonra İstanbul'a getirildi.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevkedilen Karanfil'in tutuklandığı öğrenildi.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslime edilen Karanfil'in İzmir'den İstanbul'a getirilirken yol boyunca ağladığı öğrenildi.

102 GÜNLÜK FİRARIN SIRRI

Yeni Akit Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in damadı tarafından öldürüldüğü cinayet soruşturmasıyla, suçluların kaçmasını kolaylaştıran yasal eksiklikler bir kez daha gündeme geldi. Katil zanlısı damat Karanfil'in 102 günlük firarıyla gündeme tekrar gelen eksikliklerin başında "Patates hat" olarak adlandırılan açık hatlar geliyor. Polis yaptığı soruşturmada, Karanfil'in görüşmelerini yeni aldığı bir telefon ve bir patates hat üzerinden yaptığı için yerini tespit edemedi. Temmuz Ayı'nda açılan o hattın yabancı birine ait olduğu polis tarafından tespit edildi.

GÜNLÜK KİRALIK EVLERDE KALDI

Karanfil'in cinayetten kısa süre sonra İstanbul Küçükçekmece'deki bir rezidansta saklandığı da tespit edildi. Rezidanstaki, kimlik kaydı istemeyen günlük kiralık evde günlerce saklanan Karanfil'in başka şehirlerde konaklarken ise kayıt tutmayan otelleri ve yine günü birlik evleri tercih ettiği ortaya çıktı.

SUÇLULAR İÇİN KOLAYLIK

Günlük kiralık evler ve Patates Hat bir çok suçlunun başvurduğu yöntem olarak biliniyor. Daha önce İstanbul Polisi, "Günlük Evler" ve "Patates Hat" ile ilgili operasyonlar düzenlemiş ancak, diğer kurumların denetimlerindeki yetersizlik nedeniyle 2 sorunun da tam önüne geçememişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yeni Akit Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürüten 56 yaşındaki Kadir Demirel ve kızı Esma K. Başakşehir'de damadı Cemil Yavuz Karanfil'in bıçaklı saldırısına uğramış, bacağından ve karnından yaralanan Kadir Demirel, tedaviye alındığı özel hastanede hayatını kaybetmişti.

Haber Ara