Dolar

32,4724

Euro

34,8222

Altın

2.477,91

Bist

9.530,47

Gazeteci Bernsteın: Mueller raporunun sonu Trump için iyi görünmüyor

Watergate skandalının ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak eski ABD Başkanı Richard Nixon’un istifasına uzanan haberler yapan usta Gazeteci Carl Bernstein, Mueller’in son raporundan Trump’ın ABD’yi “istikrarsızlaştırmak” için Putin’e yardım ettiğinin ortaya çıkacağını iddia etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-15 14:50:21

Gazeteci Bernsteın: Mueller raporunun sonu Trump için iyi görünmüyor

Timetürk|Çeviri

FBI'ın Başkan Trump'ın Rus ajanı gibi davranıp davranmadığına yönelik karşı istihbarat soruşturmasıyla ilgili haberlerden günler önce CNN'e konuşan Bernstein, soruşturmayı yürüten Özel Savcı Robert Mueller'in cevaplamaya çalıştığı sorulardan birinin de Başkan tarafından konulan bir engelin Rusların ileriye dönük menfaatlerine yarayıp yaramadığı hakkında olduğunu öne sürdü.

Kaynağını belirtmeyen ancak Mueller'in soruşturmasının nereye vardığı hakkında bilgi sahibi olduğunu ima eden gazeteci bu sonun Trump için iyi görünmediğini de beyan etti.

Bernstein Trump'ın “yalanlarının” tamamının Rusya ile ilgili olduğunu iddia ederek Beyaz Saray ile çalışan avukatların Trump'ın Rusya ile ilgili birçok konu hakkında doğruyu söylemediğine inandıklarını kendisine söylediklerini belirtti.

Konunun Başkan'a karşı suikast tezgahlanmasıyla veya derin devletle de ilgisi olmadığını ifade eden Bernstein, “Bu Amerikan hükümeti içindeki en ciddi karşı istihbarat elemanlarıyla ilgili. Onlar, ‘Aman Tanrım, Başkan'ın sözleri ve eylemleri bizi bir şekilde onun, bazı bağlamlarda da kesinlikle Vladimir Putin'e, kasıtlı, kasıtsız ya da yarı kasıtlı bir piyon olduğunu gösteriyor' dediklerini söyledi.

Kaynak: washingtonexaminer.com/ people.com

 

Haber Ara