Dolar

32,5395

Euro

34,8688

Altın

2.430,68

Bist

9.645,02

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-01 14:10:34

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine ilişkin, "Saldırganlar ceza almayacaklarından emin. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden demokrasi adına öğrenmemiz gereken çok şey var" dedi.

Eren Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Ahmet Hakan'ın evinin önünde tartaklandığını, bu durumun kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

"Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırının failinin Uzan değil, uzun" olduğunu savunan Erdem, bunun dışında sorumlu aramanın gaflet, dalalet olduğunu ileri sürdü.

"Başbakan'ın, gazeteci rahatlıkla evine gidebiliyorsa basının özgür olduğunu" söylediğini anımsatan Erdem, bunun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde dahil bütün toplum kesimlerini güldürecek bir ifade olduğunu kaydetti.

Erdem, "Basın özgürlüğünü basın mensuplarının evlerine gidebilmesi üzerinden okumak, kodlamak kadar garabet bir durum olamaz. İnsanlar şimdi evine gidemez oldu. Sayın Davutoğlu'na soruyorum, sizin basın özgürlüğü kriterlerinize göre, bugün Türkiye'de medyanın özgür olmadığını kabul edecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

Erdem, bu süreçte bazı gazetelerden 20 kişinin işten atıldığını, 14 gazeteciye saldırı olduğunu, 3 gazetecinin görev başında polis tarafından tehdit edildiğini, 21 gazeteci hakkında 157,5 yıl istemli davaların sürdüğünü anlattı.

Hükümetin, saldırıları bir kez bile kınamadığını ifade eden Erdem, "Saldırganlar ceza almayacaklarından emin. Ellerini, kollarını sallayarak gidiyorlar, bu ülkenin önemli bir medya mensubunu, evinin önünde dövüyorlar. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden demokrasi adına öğrenmemiz gereken çok şey var" diye konuştu.

Haber Ara