Dolar

32,5776

Euro

34,9817

Altın

2.428,30

Bist

9.722,09

Gazali karakterine hayat veren Cemal Toktaş kimdir?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisine sürpriz bir isim dahil oldu. Tüm dünyanın ismine aşina olduğu İmam Gazali’yi Cemal Toktaş canlandıracak. Ünlü İslam mutasavvıfı Gazali’yi canlandıran oyuncu sosyal medyada en çok araştırılan isimlerden biri oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-13 02:29:02

Gazali karakterine hayat veren Cemal Toktaş kimdir?


CEMAL TOKTAŞ KİMDİR?

14 Ocak 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. 2003 yılında “Evlat” dizisi ile oyunculuk kariyerine merhaba diyen oyuncu, “Sıla” dizisinde “Azad” karakteri ile tanındı.

Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan oyuncu “Kara Köpekler Havlarken” yapımıyla sinema yaşamının ilk başlangıcını yaptı.
Vizyona girdiği andan itibaren gişe rekorları kıran Mahsun Kırmızıgül' ün yönetmenliğini yaptığı “Güneşi Gördüm” filminde Toktaş rol aldı. “ Kadri” rolüyle büyük beğeni topladı. Toktaş, "Kadri" rolü ile Sadri Alışık Ödülleri'ne layık görüldü.

WhatsApp Image 2020-10-13 at 02.42.59

Oyuncu bu yapım ile adından söz ettirmiş ve oyunculuğunu ispatlamıştı. Başarılı oyuncu aynı zamanda Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Nergis Öztürk ile evli olan oyuncunun bir çocuğu var.

"Vurgun, Bizim Hikaye, Yılanların Öcü, Böyle Bitmesin, Tövbeler Tövbesi, Doktorlar, Sıla, 24 Saat, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Evlat" gibi dizi projelerinde rol alan oyuncu aynı zamanda başarılı bir tiyatro oyuncusu olarak eşi Nergis Toktaş ile birçok oyun sergiledi.

Eşi ile kurduğu Taşra Kabare'de hayallerini gerçekleştiren oyuncu “Temizlik İşleri, Kel Şarkıcı, Ölüm Hastalığı, Düşperest ve Alacakaranlık Kuşağı” adlı tiyatro eserlerini sahnede sergiledi. Oyuncunun tiyatro alanında birçok ödülü bulunuyor.

 

 

Haber Ara