Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Gayrimenkul sektörü dijital pazarlamayı neden sevdi?

Gayrimenkul satış uzmanı Göktuğ Beşer bilgilerini paylaşıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-14 19:35:14

Gayrimenkul sektörü dijital pazarlamayı neden sevdi?

İnternetin hayatımıza girmesi ile pazarlamanın temel dinamikleri değişti. Eskiden televizyon, basın, radyo, bilboard gibi reklam kanalları kullanılırken son yıllarda sosyal medya reklamları, e-mail pazarlama, influencer pazarlama, arama motorları reklamları, içerik pazarlama, mobil reklamlar, video reklamlar gibi uygulamaların çok daha ön plana çıktığını gördük. 2017 yılında dijital reklamlara ayrılan bütçe televizyon reklamlarına ayrılan bütçeyi aştı ve bu yükseliş devam ediyor.

Dijital pazarlamadan en çok faydayı sağlayan sektörlerden biri de gayrimenkul sektörü. Emlak ofisleri, gayrimenkul danışmanları, inşaat şirketleri dijital pazarlamaya her geçen gün daha çok ağırlık veriyor ve çalışmalarından etkili sonuçlar alıyorlar. Emlak ofisleri ve danışmanlar dijital pazarlama eğitimleri   ile yeni gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Sektörün dijital pazarlamayı neden çok sevdiğine baktığımızda çeşitli faydalar ile karşılaşıyoruz.

Çok daha ucuz

Geleneksel kanallarda maliyetler çok daha yüksek. Bir dergi yada gazetenin kağıdını, baskısını ve dağıtımını göz önüne alın, bir de aynı içeriğin internette yayınlandığını düşünün. Bu maliyetler ile başa çıkamadığı için basılı yayın çıkartmayı durdurup sadece İnternet siteleri üzerinden varlığını sürdürmeye çalışan pek çok gazete var. İçeriği İnternet üzerinden ulaştırmanın maliyet avantajı dijital kampanyaların çok daha düşük maliyetler ile başarılı sonuçlar almasını sağlıyor.

Küçük bütçeler ile etkili sonuçlar almak mümkün

Geleneksel reklam kanallarında yer almak yüksek bütçeler gerektiriyor. Küçük bütçeler ile bu kanallarda sonuç almak çok zor. Oysa dijital pazarlamada keskin hedeflemeler sayesinde küçük bütçeler ile çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Özellikle konum hedeflemeli çalışmalar gayrimenkul sektörüne çok cazip geliyor.

Dijital pazarlama müşteri ile etkileşimi de sağlıyor

Geleneksel pazarlama tek yönlü mesajlar ile çalışıyor. Oysa sosyal medya hesaplarındaki yorumlar ve mesajlaşma uygulamaları sayesinde müşteriler reklam veren ile çok hızlı iletişime geçebiliyorlar. Bu iletişim doğru yönetildiğinde satış kapama çok kolaylaşıyor.

Sonuçlar hızlı ölçülebiliyor

Televizyona reklam verenler, gazeteye reklam verenler, bir bölgede broşür dağıttıranlar kaç kişinin o reklamı gördüğünü, kaç kişinin okuduğunu bilemiyorlar. Oysa dijital reklamlarda kaç kişiye ulaşıldığını, kaç kişinin gösterilen videoyu seyrettiğini, hatta kaç kişinin ne süre, kaç kişinin sonuna kadar seyrettiğini bilmek mümkün.

Farklı segmentlere aynı anda ulaşılıyor

Dijital kampanyalar ile farklı bölgelere, farklı demografik özelliklere, farklı yaşam tarzlarına aynı anda farklı mesajlar ile ulaşmak mümkün. Ve bu sayede sadece ulaşılan kişilerin maliyeti ödeniyor. Geleneksel kanallar ile bu tür detaylı hedefleme yapmak mümkün değil.

Gözden göze yayılma imkanı çok cazip

Eskiden kulaktan kulağa pazarlamanın önemine değinirdik. Günümüzde gözden göze pazarlama ön plana çıktı. Bazı dijital kampanyalar tüketiciler tarafından arkadaşlarına, gruplarına aktarılıyor ve viral oluyor. Hiç virüs gibi yayılan bir broşür duydunuz mu? Ama pek çok dijital kampanyanın viral olduğunu duymuşsunuzdur. Hatta belki siz de beğendiğiniz bir içeriği, bir reklamı, bir ticari videoyu arkadaşlarınız ile paylaşmışsınızdır. Bu paylaşımlar hem kampanyanın etkisini arttırıyor, hem de getiri oranını inanılmaz yükseltiyor.

 

Haber Ara