Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Gayrimenkul'de yeni döneme dijital giriş

GABORAS açıklamasına göre, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve gayrimenkul ticaretine aracılık yapanlara zorunlu hale getirilen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' 1 Eylül tarihi itibarıyla start alıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-28 11:35:39

Gayrimenkul'de yeni döneme dijital giriş

GABORAS, yeni dönemde başlattığı “Yerel Ağ” ve "Dijital Gayrimenkul Okuryazarlığı” programları, yapay zeka destekli büyük veri yönetimi, çapraz sorgulama ve teknik analiz anlatımları, veri doğrulama (DAV) ile sektörel deneyim paylaşım uygulamalarını başlattı. 

GABORAS açıklamasına göre, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve gayrimenkul ticaretine aracılık yapanlara zorunlu hale getirilen "Mesleki Yeterlilik Belgesi" 1 Eylül tarihi itibariyle hayata geçecek. 

Dijital dünya sunuyor

Güncel piyasa analizleri, likiditasyon skorları, takas ticaretinde il döngü hızları, güvenli ticaret, parsel bazlı gerçekleşen satış işlemleri, toplu değer harita araçlarının kullanımı, değer haritaları üzerinden bölgesel analizler, yasallık ve hakkaniyet çizgisi, fiyat aralığı, gibi pek çok konu başlığının ücretsiz olarak aktarıldığı dijital gayrimenkul okuryazarlığı programı gayrimenkul sektörü ile ilgilenen herkese dijital bir dünya sunuyor. 

Gayrimenkul okuryazarlığı

Yerel Ağ ile ise kariyerine dijital gayrimenkul okuryazarı olarak devam eden emlak danışmanlarına ulusal ve uluslararası ağ entegrasyon imkanı ve güvenli alım-satım ticareti deneyimi sunmayı hedefleniyor. Emlak danışmanları GOS Yerel Ağ Platformlarıyla gayrimenkul yatırımcı nitelikli portföy havuzundan faydalanarak yereldeki iş gücünü global ortamdaki yatırım fırsatları ile değerlendirebilecek. 

 GABORAS Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun, ticarette hakkaniyet ve güvenin esas olmasını, güveni ve sürdürülebilirliği sarsacak hiçbir olumsuzluğun olmaması gerektiğini belirtti. 

Altun, hizmet arz şekli ile değer saptamasında asgari koşulların ve üst değil taban fiyat sınırının konmasının yararlı olduğunu ifade ederek, “Detaylı işlem derinliği ve hizmet bileşenleri bilinmeden üst sınır belirlenmesi isabetli olmayacaktır. Gayrimenkul sektörünün düzensiz yapısını ortadan kaldıracak güveni tesis edecek taşınmaz ticaretinde borsalaşmaya gidecek her türlü adımın sonuna kadar destekçisiyiz.” dedi.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara