Dolar

32,5681

Euro

34,8646

Altın

2.430,35

Bist

9.645,02

GAÜN İletişim Fakültesi ilk mezunlarını verdi

GAÜN İletişim Fakültesi ilk mezunlarını verdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 18:24:54

GAÜN İletişim Fakültesi ilk mezunlarını verdi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Toraman, üniversitenin gazetecilik bölümünü bitirenlerin mesleki bıkkınlık yaratmayacak bir iş hayatına atıldıklarını söyledi.

GAÜN Gazetecilik Bölümü'nün ilk mezunlarını vermesi nedeniyle düzenlenen mezuniyet törenine, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Toraman, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Gökgöz, Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Emre Köksalan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, akademisyenler, mezun olan öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Toraman, yaptığı konuşmada, mezun olan gençlere başarılar dileyerek "İletişim mezunları mesleki bıkkınlık yaşamayacak bir iş hayatına atılıyorlar. Umuyoruz mezun ettiğimiz öğrenciler mesleki anlamda başarılı bir hayat yaşarlar" dedi.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Gökgöz de konuşmasında, büyük emeklerin ve zorlukların ardından ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İlk olmak her zaman zordur. Bugün gazetecilik bölümünden ilk mezunlarımızı veriyoruz ve öğrencilerimiz birçok zorluklarla mezun oldular. Önemli sorunlarımız var ama bu sorunlar hiç bitmez. Fakültemizin tüm bileşenleri bu sorunları aşmakta bize önemli yardımlarda bulundular. Bilmek, cesaret etmektir. Öğrencilerimiz dört yıl boyunca bilmeye cesaret ettiler. Şimdi o bildiklerini dile getirme cesaretine de sahip olma zamanı geldi. Umarım yetiştirdiğimiz öğrenciler bu ülkeyi daha demokratik ve daha kültürlü hale getirmekte katkı sağlarlar."

GGC Başkanı Ay ise genç iletişimcilere tavsiyelerde bulundu. Okulu bitiren gençler için esas maratonun bundan sonra başlayacağını ifade eden Ay, "Aldıkları akademik bilgileri sahada uygulamak ve hedeflerine ulaşmak için hayatlarının en zor sınavlarını ve mücadelelerini verecekler. Onlara tavsiye edeceğim yegane şey şudur, iletişimde, dolayısıyla gazetecilikte başarılı olmak ve yeni şeyler keşfetmek için hayal gücünüzün zengin olması gerekir. Yani başarının yolu farklı olmaktan geçer. Hayal gücü zengin olan insanlar başarıyı mutlaka yakalayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Hülya Kavak, bir konuşma yaptı ve mezuniyet kütüğüne ilk birincilik plakasını çaktı. Törende dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

Plaket töreninin ardından fakülteyi bitiren 50 öğrenci, mezuniyetlerini keplerini havaya atarak kutladı.

Haber Ara