Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Gastriti doğal yollarla tedavi eden 8 etkili gıda

Hiç gastrit hastası oldunuz mu? Eğer öyleyse, muhtemelen hafızanız kötüdür. Midenin bu iltihabı farklı nedenlerle ortaya çıkabilir, ancak diyetin onu önlemede ve rahatlatmada önemli bir rol oynayabileceğini bilmelisiniz.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-15 12:14:09

Gastriti doğal yollarla tedavi eden 8 etkili gıda

"Gastrit" terimi daha spesifik olarak  mide zarının iltihaplanmasını belirtir. Akut veya kronik bir form alabilir ve kendini sindirim güçlüğü şeklinde gösterebilir, ancak birkaç gün sonra tekrar kaybolmadan önce mide ekşimesi de olabilir. Genellikle aspirin ve diğer ağrı kesiciler, alkol gibi ilaçların düzenli olarak tüketilmesinden ve ayrıca midede asiditeden kurtulabilen "Helicobacter Pylori" adlı bir bakterinin varlığından kaynaklanır. 

Gastritin belirtileri nelerdir? 

- Özellikle sabahları kendini gösteren iştahsızlık

- Kaburgalarda ve karın bölgesinde ağrı

- Dışkıda kan görünümü

- Midede yanma hissi

- Kan içeren veya içermeyen kusma

Bu yiyecekler şüphesiz gastrite karşı size yardımcı olacaktır

1. Tatlı

Bal sağlık yararları ile doludur. Bu nektar, antioksidan özellikleriyle bilinir ve mideyi çevreleyen mukoza zarını katılaştırmasına izin veren faydalar sağlar. Bu nedenle  gastritin önlenmesinde faydalıdır . 

Etkisini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız: iki yemek kaşığı balı bir bardak ılık suda eritin. Bunu her sabah aç karnına iç. Yakında farkı fark edeceksiniz. 

2. Zeytinyağı

Zeytinyağı, vücuda faydalarının yanı sıra, mükemmel bir anti-enflamatuar olduğu için gastrit konusunda size yardımcı olabilir .

Tam olarak tadını çıkarmak için: bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Mide tahrişini hafifletmek için günlük olarak için.

3. Yulaf

Hem sağlıklı hem de tutarlı bir diyet yapmak isteyenler için şiddetle tavsiye edilen bir besindir. Yulaf ayrıca içerdiği antioksidan ve arındırıcı maddeler sayesinde mideye maruz kalabileceği iltihaplanmalara karşı da yardımcı olabilir. Sabahları küçük bir kâse ballı yulaf yemekten çekinmeyin. Her gün yulaf ezmesi yediğinizde vücudunuzda olup bitenlere hayran kalacaksınız . 

4. Soğan

Düzenli tüketimi, midenin durumunu iyileştirmeye ve gastrit ve asit reflü rahatsızlıklarından kaçınmaya aktif olarak katkıda bulunabilir. Hatta bazı  araştırmalar, soğanın gastritin en büyük nedenlerinden biri olan Helicobacter Pylori üzerinde potansiyel etkilere sahip olabileceğini  bile ileri sürdü. Mide koruyucu etkilerinden daha iyi yararlanmak için sabahları yarım çay kaşığı soğana eşdeğer tüketin. 

5. Papaya

Bir araştırmaya göre , papaya tohumlarının  mide sağlığını koruma erdemleri olacaktır. Bunun nedeni, mide asitlerini nötralize ederken sindirim işlemi sırasında proteinlerin parçalanmasını teşvik eden bir enzim olan papain'den kaynaklanmaktadır. 

Kullanımlarını optimize etmek için papaya tohumlarını kurutun, ardından toz haline gelene kadar doğrayın. Salatanıza veya sabah ananas diliminin üzerine koyun. 

6. Bitkilerden oluşan bir karışım  

Tarçın, bilim adamlarına göre, gastro-koruyucu etkileri, bu çalışma gösterdiği olacaktır. Bu araştırmanın gösterdiği gibi, kakule  tohumlarının iltihapla savaştığı da biliniyor ve rezene tohumlarının mide zarındaki iltihapla savaşmanıza yardımcı olan antibakteriyel, mantar önleyici ve iltihap önleyici özelliklere sahip  olduğu biliniyor.  

Üç malzemeyi bir tencerede eşit parçalar halinde birleştirin ve 5 dakika soteleyin. Toz haline getirin ve yemekten sonra sindirim rahatsızlığı hissetmeye başladığınızda bir çay kaşığı alın. 

7. Maydanoz

Yemeklerinize maydanoz koymak, gastrit dahil sindirim sorunlarınızda size çok yardımcı olacaktır.  Kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi çeşitli mineral tuzlarla dolu mükemmel bir idrar söktürücüdür. 

Ayrıca suyunu çıkarabilir ve biraz siyah tuz ve karabiberle karıştırabilirsiniz. Yemeklerden sonra üç yemek kaşığı alın. 

8. Zencefil

Yararlılığı sindirim sağlığı alanına da uzanan bir sağlık yararları altın madenidir. Aslında kusmayı önleyebilir ve mideden asit reflünün kontrolüne yardımcı olabilir. Arındırıcı ve antioksidan özelliklerinden bahsetmiyorum bile. İnfüzyon şeklinde tüketebilirsiniz, bulantı ve iltihaplanmalara karşı size yardımcı olacaktır. Eğer ikna olmadıysanız, neden daha sık zencefil tüketmeniz gerektiğine dair tüm nedenleri öğrenin. 

Uyarılar 

Yemeden önce bu yiyeceklerden hiçbirine alerjiniz olmadığından emin olun. 

Soğanı tüketmeden önce, özellikle alışık değilseniz, bazı kişilerde mide bulantısı ve hatta bağırsak gazına neden olabileceği için doktorunuza danışınız.

Gastrit hastasıysanız, aç karnına gitmeyin, tahrişe neden olabilir. Ayrıca, çok aç olmasanız bile iyi bir kahvaltı yapma alışkanlığı edinin.

Düzenli olarak su içmek midede çoğalabilen bakterilere karşı yardımcı olur.

Akut gastrit durumunda,  tek başına bir evde çare yeterli olmayacaktır . Doktorunuzun reçete ettiği tedaviye ek olarak alınız. 

Kaynak: santeplusmag

Haber Ara