Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

'Garanti'yle Geleceği Kodla' atölyesi İstanbul'da düzenlendi

Garanti Bankası, 'Garanti'yle Geleceği Kodla' atölyesinde, çocukları kodlama, yaratıcı düşünme ve robotikle tanıştırdı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-19 12:41:56

'Garanti'yle Geleceği Kodla' atölyesi İstanbul'da düzenlendi
Garanti Bankası, çocuklara teknoloji ve yaratıcılık kültürünü aşılamak, 21. yüzyılın becerilerini kazandırmak amacıyla başlattığı "Garanti'yle Geleceği Kodla" atölyelerinin bir yenisini İstanbul'da düzenledi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Garanti, Bahçeşehir Üniversitesi Codecamp'in eğitim desteğiyle GarantiPartners Girişim Üssü'nde gerçekleştirdiği "Tasarım Odaklı Düşünme" temalı atölye çalışmasında, 8 ila 13 yaş arası çocukları kodlama dünyasıyla buluşturdu.

Çocuklar atölye çalışmasına büyük bir ilgi ve heyecanla katılım gösterirken, aynı anda aileler için de akademisyenler tarafından "dijital çağda çocuk yetiştirmek" ve "aile içi iletişim" temalı interaktif sınıf eğitimleri verildi.

Geçen hafta Edirne'de düzenlenen "Garanti'yle Geleceği Kodla" atölyeleri, İstanbul'un ardından 23-24 Aralık'ta Gaziantep'te devam edecek.

"Garanti'yle Geleceği Kodla" atölyesine katılan çocuklara, önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi. Ardından temel robotik ve mekanizmalar eğitimiyle birlikte çocuklardan LEGO'nun WeDo 2.0 setinden yararlanarak birer Milo araç yapmaları ve bunu çalıştıracak kod yazmaları istendi.

Eğitimin ikinci bölümünde çocuklara "Tasarım Odaklı Düşünme Sunumu ve Proje Geliştirme" yaklaşımı anlatıldı. Gruplar halinde çalışan çocukların proje sunumlarıyla birlikte atölye çalışması tamamlandı.

Geleceğin okuryazarlığı konumunda olan kodlama, gelecek dönemin tüm mesleklerinde ihtiyaç duyulan bir bilgi olarak nitelendiriliyor. Garanti, günümüzde öne çıkan yaratıcı düşünme, yeni fikirler bulma, liderlik, sorumluluk, sosyal öğrenme yolları ve iş birlikçi çalışma becerilerini kapsayan atölyelerle, çocuklara kodlama mantığını öğretmeyi amaçlıyor.


- "Hedef, yeni neslin kodlama bilgisini içselleştirerek yaratıcı bir geleceğe yol almasına katkı sağlamak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, eğitim ve yetenek açığının, Garanti Bankası'nın topluma değer yaratma anlayışı çerçevesinde uzun yıllardır en fazla önem verdiği ve katkı sağladığı alanların başında geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Dijitalleşmeyi temel stratejisi kabul eden bir kurum olarak, iç süreçlerimizden müşterilerimize dokunduğumuz her noktada, hayata geçirdiğimiz her türlü toplumsal yatırım projesinde her zaman öncü ve yenilikçi çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, yeni nesillere 21. yüzyıl yetenek ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen faaliyetlere de destek veriyoruz. Dijital okuryazarlık, günümüz insanının artık temel bir becerisi olarak kabul ediliyor. Teknoloji ile iç içe yaşayan Z kuşağının da erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerini öğrenmesi ve tasarım odaklı düşünme becerisi kazanması, donanımlı nesiller yetişmesi açısından büyük önem taşıyor. 2016 yılında farklı şehirlerde başladığımız ve bu yılın ilk yarısında 9 şehirde gerçekleştirdiğimiz 'Garanti'yle Geleceği Kodla' atölyelerini şimdi de Edirne, İstanbul ve Gaziantep'te sürdürmekten son derece mutluyuz. Bu çalışmalarla ilgili bugüne kadar katılımcı ailelerden aldığımız görüşlerle yaptığımız ölçümlemeler, kalıcı bir değer yaratmak adına gelecek için bize yol gösteriyor. Hedefimiz, yeni neslin kodlama bilgisini içselleştirerek vizyoner ve yaratıcı bir geleceğe yol almasına katkı sağlamak."


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara