Dolar

32,5070

Euro

34,9842

Altın

2.432,37

Bist

9.810,09

Garanti Bankası, ORX'e üye oldu

Garanti Bankası, ORX'e üye oldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 12:46:52

Garanti Bankası, ORX'e üye oldu
Garanti Bankası, operasyonel risk yönetimi verilerinin şeffaf paylaşımını sağlayan "The Operational Riskdata eXchange Association"a (ORX) üye oldu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, birliğe 80. üye olarak katılan banka, operasyonel kayıp verisinin karşılıklı paylaşımı sayesinde global ölçekteki operasyonel risk olaylarını daha yakından takip etme fırsatı bulacak.

Garanti, süreç, faaliyet ve sistemlerden kaynaklanan muhtemel operasyonel risklerin önceden tespit edilmesi ve henüz gerçekleşmeden önlenmesi, mevcut risklerin azaltımı için uygun yöntemlerin analiz edilmesi ve ileri ölçüm yaklaşımı kapsamında operasyonel risk sermaye gereksiniminin hesaplanması yönündeki mevcut çalışmalarının daha da güçlenmesini sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Kurulu Üyesi Cüneyt Sezgin, risk yönetimi kültürünün, ekonomik konjonktüre paralel olarak, uluslararası piyasalarda son yıllara damgasını vuran ve sürekli gelişen bir konu olduğunu ifade etti.

Risk yönetiminin, kurumlarda ve zihinlerde standart haline getirilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Sezgin, şunları kaydetti:

"Risk yönetimi, tüm paydaşların beklentilerine uygun, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir kurumsal yönetim performansı için öncelikler arasında yer alması gerekiyor. Bu kapsamda, dünya çapındaki lider kuruluş ORX'e üye olan ilk Türk Bankası olmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de, risk yönetimi alanındaki bilgi ve tecrübemizi artırmak, paydaşlarımızın beklentilerine uygun hizmetler sunmak için çalışmaya devam edeceğiz."

Haber Ara