Dolar

32,5208

Euro

34,7888

Altın

2.418,86

Bist

9.763,29

Gara şehidine son görev

Gara’da ellerinde tuttukları haince şehit eden teröristler 6 yıldır ellerinde tuttukları Erzurumlu Er Sedat Sorgun’u da şehit etti. Annesiz büyüyen Sorgun’a annelik yapan Halime Şehitoğlu, Diyarbakır annelerine destek vererek yeğenini istemişti. Acı haberin ardından şehit, Erzurum’a getirildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-15 14:22:32

Gara şehidine son görev

PKK'lı teröristlerin Gara'da şehit ettiği askerlerden Sedat Sorgun, 13 Ağustos 2015 tarihinde memleketi Erzurum'a izne dönerken Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaçırılmıştı.

6 yıl boyuna hain terör örgütünün elinde duran Sorgun, annesiz ve babasız büyüdü. Annesini çok küçük yaşlarda kaybetti. Teyzesi ve dayısı tarafından büyütüldü. Teyzesi Halime Şehitoğlu, dağa kaçırılan çocuklarını geri isteyen ve HDP il binası önünde eylem yapan Diyarbakır Annelerine destek vererek Sedat Sorgun'un serbest bırakılmasını istemişti. Diyarbakır Annelerinin sivil eylemlere başladığı ilk günlerden destek veren ve oturma eylemlerine katılan Aynur Sorgun, acı haberi Şanlıurfa'da aldı. Gara'da masum 13 kişinin şehit edilmesinin ardından Malatya'da beklemeye başlayan Sorgun'un akrabaları acı haberi aldı.

Halime Şehitoğlu, yaptığı açıklamada acısını şu sözlerle paylaştı;

"Allah kimseyi böyle sınamasın. O bana emanetti. Sedat'ım yıllarca onların elinde kaldı. İki defa kendileri için video çektirmişlerdi. Yaşadığını oradan biliyordum. 13 insan hiçbir suçu yoktu. Diyarbakır'da yalvardım. Sedat'ımı geri getirin dedim. Allah mahşerde hesabını soracak."

Yıllardır süren hasret hüzünle sonuçlandı. Malatya'dan Sorgun'un cansız bedeni memleketi Erzurum'a sabah saatlerinde getirildi. Şehit için bu gün öğle namazında cenaze töreni düzenlenecek.

Sedat Sorgun Erzurum Narmanlı Camiinde son yolculuğuna uğurlandı. Sorgun ailesi ve Erzurumlu vatandaşlar cenaze namazı sonrası 'Kahrolsun PKK' ve 'Mecliste PKK istemiyoruz' sloganları attı. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuşarak mezarlığa götürüldü.

 

Haber Ara